Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Kusursuz Kazada Tevkifat Şoku Ve Sigorta Mağduriyeti

15 Aralık 2024 01:13

29-10-2024 tarihinde Sompo Sigorta tarafından 333000016276623 numaralı poliçe ile kaskolu olan aracım maddi hasarlı bir kazaya karıştı. Karşı tarafın polis tutanakları ile yüzde yüz kusurlu olduğu tespit edildi. Aracımı anlaşmasız servise onarım için bıraktım. Hasar dosya numarası 2024333598254. Aracın onarımı tam 29 gün sürdü. Arabamı teslim alma aşamasında ödeme işleminin nasıl yapacağımızı sorduğumda servis, bana fatura keseceğini ve ödeme alacağını, sonrasında bu faturayı sigorta şirketine yansıtma faturası olarak kesmem gerektiğini ve ödemeyi sigorta şirketinden alacağım bilgisini verdi. Bu faturada tevkifatlı olacağını ve KDV'nin tamamını alamayacağımı söyledi ancak herhangi bir oran veya tutar belirtmedi. Başka bir seçenekte sunmadıkları için kabul etmek durumunda kaldım. Tarafımıza servis faturayı kesti ve ödemeyi KDV dahil olarak yaptım. Sonrasında bu faturayı muhasebecime ilettim ve sigorta şirketine yansıtma faturası keseceğimizi, bunun da tevkifatlı olacağını söyledim. Bunun üzerine büyük bir şok yaşadım, kusursuz olduğum bir hasarda tevkifat kesintisi olarak 14,134.00 TL tarafımdan alındı. Kusursuz olduğum için Sompo Sigorta'nın karşı tarafın sigortası Axa'ya rücu etmesi gerekiyor, ben neden cebimden bu parayı ödüyorum? Sompo'dan kasko yaptırmakla hata mı yaptım? Bana bunun açıklamasını kim yapacak? Sigortalınızı böyle mi güvence altına alıyorsunuz? Kasko poliçesine ödediğim rakam kadar kesinti yapıyorsunuz ve bu kesintinin iadesini, karşı taraftan alınmasını talep ediyorum. Aynı zamanda sigorta şirketinde muhatap bulamıyorum. Sigorta şirketi servise, servis ekspere, eksper sigorta şirketine yönlendiriyor. Bir ay boyunca aracım ticari olduğu için kazanç kaybım oldu, değer kaybım var, zaman kaybım var ve üstüne bir de böyle bir yansıtma faturası adı altında mağdur ediliyorum. Açıklama ve iade istiyorum.

16 Aralık 2024 10:08 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sayın Hasan D, Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Başvurunuz Şirketimize ulaşmış olup, incelemeler tamamlandıktan sonra tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

17 Aralık 2024 14:14

Sayın Hasan D, Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Başvurunuza istinaden tarafınıza 17.12.2024 tarihli görüşme ile sigortalı adına düzenlenen faturanın iletilmesi durumunda ek ödeme yapılacağına dair bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

17 Aralık 2024 14:16

Teşekkürler

17 Aralık 2024 19:05

Henüz ek ödeme yapılmadı ve sorunum çözümlenmedi. Bilginize.

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
04 Kasım 2024 13:57
Mucahit sonuçtan hiç memnun değil

Sompo Kasko Cam Değişiminde Orijinal Cam Bilgilendirmesi Yapılmadı, Mağdur Oldum

Mucahit

07 Ekim 2025 12:36
Enes sonuçtan çok memnun

Enes
13 Haziran 2024 02:19
"Sorun giderildi ödeme yapıldı teşekkürler."