Şok Market Maaş Ödeme Sıkıntısı

07 Eylül 2024 19:29

Şok Market'te çalıştım. Temmuz'un 4'ünde işe başladım. Ağustos'un 24'ünde istifamı verdim.
Şikayet ettiğim kısım ise maaşın eksik yatması. Hep bir bahane sunuldu. İlk maaşımı aldığım gün 16.500 civarı para yattı hesabıma.
İşe girmeden önce ise 21.500 TL maaş verdiklerini söylemişlerdi.
Bahane olarak ayın 30'undan önce işe girmediğim için maaşımın birazı oradan, birazı da kasada açık olduğu içinmiş. Şaka gibi aslında. 30'undan sonra girdiğim için bu 5 günlük maaşım yatmamıştı, ona eyvallah ettim, ona bir şey demiyorum. Sonraki ay yatacak dendiği için 5 gün içeride kalınıyormuş, yani onu öğrendim.
Şu konuya da değinmek istiyorum. Çok araştırma yaptım, mahkeme kararı olmadan işçinin maaşını hiçbir kurum kesemezmiş ve ben bunu bugün öğrendim. Çünkü açık çıkınca asla vermiyoruz dendi.
Üstelik her zaman akşamcı oluyordum, genel olarak öyleydim ve kasa kısmında para sayımı vs. sistem giriş çıkışları hakkında da hiçbir bilgim olmadı ve sayım işlerini bana yaptırmadılar. Hep üstlerim yaptı. Bunu açık olduğu zamansa haberim bile olmuyordu. Açık gönderilip duruyorlarmış, bunu da işten çıktığımda öğrendim. Başka bir müdür kontrol etti. Dokümanları kasadaki avansları bazen yazmamışlar vs. onlardan birçok açık yedim ve param yatmadı.
Şimdi değinmek istiyorum. Ben Ağustos ayının ilk 5 gününü de dahil ederek toplam 28 gün çalıştım ve ayın 24'ünde istifamı verdim ve bana 11.900 TL para yatırmışlar. Dalga geçer gibi. Ne yapacağımı şaşırdım. Ben o süre için beleşe mi çalıştım? Yani hakkımı da sonuna kadar savunmak için mahkemeye başvuracağım.
Maaş bordrosunu bile alamıyorum. Ben şu an, güya zam da geldi. Yatan paraya bakın, 28 gün çalışmanın hakkı bu mu? Gerekli işlemleri derhal başlatıyorum, bilginize...

07 Eylül 2024 19:31 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Merhaba Değerli Müşterimiz, Size yardımcı olabilmemiz için çalışmış olduğunuz mağazanın açık adresini veya mağaza kodunu bizimle paylaşmanızı rica ederiz. İyi günler dileriz.

16 Eylül 2024 14:05

Datça sırça sitesi karşısı Burgaz şok 3852

16 Eylül 2024 14:06

Datça iskele mah. Burgaz şok 3852

Karakaş
Karakaş

Geri paranı alabildin mi aynı şeyi yaşadım

Şok Marketler 1 Aylık Maaşımı Vermedi.

10 Eylül 2023 13:48
Canan sonuçtan hiç memnun değil

07 Kasım 2024 10:10

23 Kasım 2023 11:38