Sharp İklimsa'dan Aldığım Klima 13 Aydır Tamir Edilemiyor

12 Temmuz 2023 18:41

25.08.2010 yılında İKLİMSA’dan 24.000 BTU luk Sharp marka invertır klima aldım. Almamda markanın yanında İklimsa’nın kurumsal yapısı ve Sabancıların benim üzerimde bıraktığı güven duygusu etken olmuştu.
Klimamı Kuşadası’ndaki yazlık evim de gerekli zamanlarda kullanılmak için (yılda en çok bir ay) almıştım. Klima, 11 yıl 10 ay sonra haziran 2022 de iç ünitesi çalışıp dış ünitesi devreye girmediğini gördüm. İklimsa'nın 0858 222 5599 numarasından servis istedim. Kuşadası İklimsa yetkili servisi olan Ada Teknik geldi. “ Dış ünitenin kartı arızalı” parçayı söküp “İstanbul Merkeze göndereceğiz orada yapılacak” deyip götürdüler. Herhangi bir belge vermediler. Üzerinden bir ay kadar geçince telefonla aradığımda “klimanın satın alınmasının üzerinden10 yıl geçtiği için parçası yok, tamiri için Genel merkezde ilaçlı suda bekletildiğini” söylediler. Bir süre sonra tekrar arandıklarında parçanın geldiğini takılmak için geleceklerini söylediler. Parça yerine taktılar sistem yine çalışmadı. Servislerinde tamir için iç ünite, dış ünite ve kumandası dahil söküp götürdüler. Yine herhangi bir belge vermediler.
26 Mayıs 2023 tarihinde Ada Teknik isimli servise aradığımda “parça yok, 10 yıl geçtiği için parçanın olmadığını diğer servislerden temin etmeye çalıştıklarını” söylediler. Şayet Avrupa depolarından temini istenirse Genel Merkezin peşin para istediğini onun için böyle bir talepte bulunmadıklarını ifade ettiler.
İklimsa İzmir Bölge Müdürlüğünü aradığımda “İlgileneceğiz, size dönüş yapacağız” dediler ama servise beklemem gerektiği dışında bir şey söylemediler. İklimsa İstanbul Genel Merkezine aradığımda, haziran 2022 de servis istediğimi, benim adıma herhangi bir arızalı parça ve isteğin kendilerine ulaşmadığı bilgisi verildi. 178 631 59 numaralı bildirimim ile işleme aldıklarını, müşteri temsilcisini beklemem istendi. 21. Haziran 2023 tarihinde müşteri temsilcisi olduğunu ifade eden bir hanımefendi “Kuşadası Ada Teknik” ten bilgi beklememi ifade ettiler. ( Herhalde 13 aydır beklemem yeterli bulunmadığı için.)
10 yıl geçtiği için parça teminini bahane eden İklimsa Servisi hangi hakla cihazımı atölyesinde tutmaktadır? Aynı cihazı benden 2 yıl sonra alan başka bir vatandaşa aynı arıza çıktığında ne bahane uyduracaklarını merak ederken, aynı özelliklerde aynı marka klimanın bugün Teknosa mağazalarında satışta olduğunu görüyoruz.
13 aydır tamir edilemeyen klimamızın tamiratının ivedilikle tamamlanmasını istiyoruz.

13.07.2023

Ersoy
Ersoy

Ben de Samsun da yaşıyorum. Ankara Bölge Müdürü de benimle ilgilendi. Parça yok dedi Sharp Türkiye'den çekildi diyor servis yetkilileri de. Bölge Müdürü dahil yenisini almak daha mantıklı diyor Sharp İnternational var Malezya'da onlara e-mail yazdım Sabancı Sharp parçaların bulunmadığını söylüyor Sizden direk sipariş verebilir miyiz diye sordum.

Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

Selçuk
25 Ocak 2024 10:49