Yanlış Yönlendirme Ve 5 Aylık Bekleyiş Sonrası Çeyiz Ödeneği Sorunu

Aslihan
18 Kasım 2024 12:23

Merhaba arkadaşlar bende bu konudan muzdariptim çözüldü
4c emekli sandığından vefat eden annem üzerinden yetim aylığı alıyordum. 30 haziranda 2024 evlenmem sonucunda aylık kesildi ve çeyiz ödeneğine e devlet üzerinden başvuruda bulundum. Bir ses çıkmayınca sürekli olarak her ay başvurumu yeniliyordum. Neticelenmedi defalarca 170i aradım ve yanlış yönlendirildim. Ankara SGK emeklilik daire başkanlığına çeyiz ödeneği almak için dilekçe verdim. Dilekçeyi SGK sitesinden emeklilik işlemleri dilekçe takibi sitesinden takip ediyordum ve memurun başvuruyu adıma yanlış yaptığını gördüm. Aradan 5 aylık bir süre geçti ve en son 170 i aradığımda sonunda işinin ehli bir arkadaş benimle ilgilendi ve aslında paranın ilk başvurumun neticesinde yattığını ancak kızlık soyadım üzerinden yattığı için direk banka veznesinden alabileceğimi söyledi. Hesabımda ve müşteri hizmetlerini aramam sonucunda görünmeyen ödenek gerçek anlamda banka veznesine başvurarak alınıyormuş 5 ay boş yere kimse bilgi vermediği için sonuçlanmasını beklemişim. E devlet vs de sonuç evrak arşive kaldırıldı yazıyor. Sizde maaşın yattığı hesabınızın olduğu bankaya giderek durumu anlatın ve paranızı alın. :)

Nur
Nur

Merhaba Aslihan Hanım öncelikle sürecinizin çözülmesine sevindim Ben de uzun bir süredir bekliyorum. Tam olarak ne zaman yatmış acaba bilgi verebilir misiniz? Ben e devletten baktığım da gelen evrak dosyasına kaldırılmış gözüküyor ama hala bir sonuç alamadım

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Dul Ve Yetim Aylığı
3 Takipçi