Şişli Bağkur Personelin Mükellefe Kaba Davranışları

Birol
08 Mart 2024 20:52

1992 yılında Bağ-Kur'lu oldum. 30 Aralık 1993'te iş yerimi kapattım. 1996 Eylül ayında başka bir dükkan açtım. Bağ-Kur'a gittiğimde bana borçlu olduğumu söylediler. Ben de bu borcu o gün yapılandırarak 9 taksitte ödedim. Emeklilik Yaşı Tamamlama (EYT) çıkınca Şişli Bağ-Kur'a gittim. Borç dökümü çıkardım. Yaklaşık 23.000 TL ödeyerek borcumu sıfırladım ve emeklilik işlemlerimi başlattım. Bana 1994-1996 yılları arasında vergi kaydım olmadığını söyleyerek yaklaşık 1000 prim günümü sildiler. Bu yüzden emekli olamadım. Silinen günler için ödediğim paraların geri ödenmesini istediğimde, bana borcum olmadığı halde ödediğim dekontlar ve yapılandırma kağıdının elimde olduğunu belirtmeme rağmen, ileri ki borçlarıma mahsup ettiklerini sözlü olarak cevap verdiler. Bunun üzerine yazılı olarak dilekçe ile para iadesi talebinde bulundum. Şişli Bağ-Kur'daki memurların birçoğu, biz mükelleflere karşı kaba ve ters davranışlar sergilemektedir. Adeta mükellefin işini çözmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu işin çözümü için ilgili mercilere şikayette bulunacağım. Umarım Şişli Bağ-Kur'dan sağduyulu bir yetkili ilgilenir ve çözüm için bana yardımcı olur.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi