SGK Engelli Aylığı Kesintisi

SGK Engelli Aylığı Kesintisi
Yunus
25 Haziran 2024 14:56

Merhaba, iyi günler. Ben, Nisan 2020 yılından Nisan 2024 yılına kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan engelli aylığı alıyordum. Maaş yetmediğinden dolayı iş arıyordum ve Alanya'da iş buldum ve çalışmaya gittim. Ancak şartlar uymadığı ve ağır iş yapamadığım için ayrılmak zorunda kaldım. Sonra Tekirdağ'daki ikametime geri dönmek zorunda kaldım. İşten habersiz ayrıldığım için haberim yoktu. Nisan ayının altısında maaşımı çekme ümidiyle bankamatiğe giderken yatmadığını gördüm ve 199'u arayarak bilgi aldım. Bana verdikleri bilgiye göre SSK girişinden dolayı aylığım kesilmiş. Benim çalışma durumum olmadığı ya da iş bulmam neredeyse imkansız olduğu için ve başka gelir kaynağım olmadığı için çok zor ve mağdur durumda kaldım. Tekrar bağlatmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gittiğimde, evde benden başka birileri de ikamet ediyor diye gözüküyor dediler. Bu yüzden tekrardan aylık bağlamayız dediler. İşin kötü yanı, bu evde ikameti gözüken şahıslar evde değil. Babam ve kız kardeşim sezonluk güneye gidiyorlar çalışmak için. Erkek kardeşim ise İstanbul Kağıthane'de Dental diş laboratuvarında çalışmasına rağmen ikameti Tekirdağ'daki evde gözüküyor. Geçici ya da tamamen ikameti olduğu yere aldırmadıkları için ben de tekrardan aylık bağlatamıyorum. Bu konu hakkında bir an önce geri dönüş ve çözüm önem arz etmektedir (çözüm olarak çalışabileceğim bir iş ya da tekrardan aylık bağlatılması gibi çözümler). Kimlik bilgilerim Yunus E*** Şener, 501*****896, 27.03.1996, İstanbul/Şişli.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Dul Ve Yetim Aylığı
3 Takipçi