SGK Doğum Parası Mağduriyeti: Evraklar Tam, Ödeme Yok!

06 Kasım 2024 08:13

SGK dan şubat 2024 den beri doğum paramı alamadım!
Almanya da doğum yaptım onu bahane ederek doğum öncesi paramı zaten vermiyorlarmış! 32 haftama kadar sigortalı Türkiye de çalıştım.
Doğum sonrası param bir sene olacak tüm evrakları gittim noterde tercüman ettirip SGK gazi emir İzmir şubesine illetim çocuk nüfusuma kayıtlı olmasına rağmen hep ret ettiler! Artık daha ne yapa bilirim bilmiyorum

Yorumlar (7)

Gizem

Merhaba tekrardan. Doğum sonrası ücretim onaylandı. Belki yardımcı olabilirim diye buraya yine bir yorum bırakayım dedim 🥰 Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz Ek olarak hastaneden "Aufenthaltsbescheinigung" istendi, ve onu verdikten sonra işlemim tamamlandı.

Evren
Evren

Merhaba, çocuğunuzun doğduğu ülkenin Türk konsolosluğuna mail atın sizi yönlendirirler.

Gizem

Benden de apostilli tercüme konsolosluk onaylı belge istediler. Henüz gitmedim SGK ama bebeğim 5 aylık oldu 🙄😂

Gizem

Ben haftaya gideceğim umarım paramı alabilirim, iş yeri hiçbir şey yapmıyor maalesef. Buraya yazarım belki de hiçbir sonuca ulaşamam.

Büşra

Ben onu sa taptım Almanya ya gittim gitmediğim yer yok ama her zaman yetersiz deniliyor bıktım artık! O parayı ben kazandım sigortaya fazlasıyla ödeme yaptım ama onlar her zaman bir bahane üretiliyor

Gizem

Merhaba, bende de neredeyse aynı durum mevcut, sadece hala çalışıyorum yani ücretsiz izin girildi. Bebeğim 3 aylık oldu hala bir sonuç yok. Dış temsilci onayı dediler, konsolosluktan zar zor randevu aldım oda biz onaylamıyoruz dediler. Bir çözüme ulaşabildiniz mi?

Büşra

Maalesef bende aynı durumdayım çocuğum 1 yaşına girdi Almanya da konsolosluğa kadar gittim biz Bursa bir şey yapamıyoruz oradakiler saçmalıyordur öyle bir şey yok diyerek geri gönderildim

Doğum Parası Ödemesi Aylarca Gecikti, Mağduriyet Yaşıyorum

Rojin