SGK 7 Aydır Emekli Olamadım...

SGK 7 Aydır Emekli Olamadım...
Ender
03 Kasım 2023 13:29

Ben tüm şartları yerine getirdiği halde 7 aydır emekli olamayan bir vatandaşım... Adım Ender K*** Türkiye SSK başlangıcım 1998 Eylül Normalde 25 yıl şartım Eylül 2023 de doluyor Ancak 1995-1998 arası Azerbaycan' da çalıştığım için 5 ay erken emekli olurum düşüncesiyle Manisa SGK ya başvurarak 1 günlük yurt dışı borçlanması yapıp makbuz ile birlikte 27 Nisan 2023 tarihinde şahsen Manisa SGM ye emeklilik dilekçesi verdim... Ve çilem başladı... İşi garanti altına almak için 22 Nisan tarihli e devlet başvurum da var... Görevli bayan memur bana son görev yerim İzmir olduğu için İzmir SGM ye gitmemi söyledi ama H****** isimli Müdür yurt dışı borçlanmasını Manisa dan yaptığım için Manisa dan emeklilik dilekçemi verebileceğimi söyledi öyle de yaptım 3 ay geçtikten sonra acaba bir sıkıntı mı var diye Manisa SGM ye gittiğimde aynı H****** bana İzmir'e müracaat et dedi siz dediğiniz için buraya müracaat ettim deyince eskiden öyleydi dedi... O zaman ben İzmir'e gidiyorum dediğimde şimdi gitme haftaya git dedi böylece 3 aydır evraklarımı İzmir'e göndermediklerini de öğrenmiş oldum... Öbür hafta İzmir'e gittim Konak SGM önce evraklarımız gelmedi dedi... İnceleyince gelmiş siz Emekli 11 servisine gidin dedi. Emekli 11 Servisine gittiğimde görevli sizin ilk görev yeriniz Afyon'dan evrak istenmiş 2 aydır onu bekliyoruz dedi Hatta sen kendin Afyon SGM yi ara işin hızlanır dedi... Ümitsizce Afyon SGM ni aradım Hayret açıldı cevap verdiler ve t. C. Kimlik no mu sorup o gün evrakımı gönderdiler... ( ben aramasam ne kadar bekleyecekti acaba? ) Ama Afyon'un hakkını teslim etmem lazım arayıp da konuşabildiğim tek il SGM orası... Manisa ve İzmir'i günde 4-5 kez aylarca aramama rağmen maalesef kanlı canlı bir insanla konuşmak nasip olmadı... İZSU'nun yanındaki Emekli 11 servisi beni Konak YKM min yanındaki Yurt dışı emeklilik servisine gönderdi... Burada evraklarımın geldiği ama çok yoğunluk olduğu için ( Daha Mart ayını bitirememişler) beklemem gerektiği söylendi... Üniv. Giden bir oğlum ve liseye giden bir kızım var eşim ve ben işsiziz. Maddi sıkıntımız çok fazla müracaatımın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala emekli olamadım. Şu ana kadar 11 kez İzmir veya Manisa'ya gidip geldim zaten alamadığım emekli aylığım birisini yollarda yemişimdir. En son yurt dışı emeklilik servisi müdürü ile görüştüm T. C. Kimliğimi alıp ilgileneceğim söyledi... Ama maalesef ondan da ses çıkmadı... Herkes 1 mayıstan itibaren emeklisin toplu para alacaksın diyor ama hala emekli olamadım.

profile profile
Ender
06 Kasım 2023 14:39

Yayımlandı

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi