06 Kasım 2024 15:34

Birkaç gün önce aldığım kıyafeti, cayma hakkımı kullanarak kargo ücreti dahil olmak üzere iade etmek istedim. Firma, bana 'Kargoyu siz ödeyin, biz geldiğinde size iade olarak gönderelim.' diye bir cümle kullandı. Bu yasal değil. Tüketici Hakları Kanunu gereği, 14 gün içerisinde cayma hakkım var ve hiçbir ödeme istemeden tüm ödememin iadesi bankaya aktarılmalı. Yani kısaca firma size diyor ki: 'İade kargoyu ödemezsen, ürünü de gönderemezsin, iade kargoyu da almam, sana geri döner.' Depodaki arkadaşlarınız sizin çalışanınız değil mi? Nasıl almıyorlar? Şaka gibi bir üslup ve bahane. Tüm kanıtlar mesajlarda mevcuttur. Ticaret Odası'na cayma dilekçesi ve Tüketici Hakları'na başvuru yaptım. Lütfen hakkınızın bilincinde olun ve böyle usulsüz işlem yapmaya çalışan firmalara karşı asla susmayın.

08 Kasım 2024 17:04 (Şikayetten 2 gün sonra)

Emine hanım merhaba, şikayetinizi inceledik ve duruma istinaden, dönüşünüzü beklemekteyiz.

Emine
Emine
08 Kasım 2024 17:06

Kargomu eksik yatıracaklarına dair SMS attılar sonrasında şirket hattı ve gizleden arandım KVKK gereğince  bilgilerinizi girmeden önce lütfen 5 kez düşününüz

08 Kasım 2024 17:20

İadeniz tam tutar olarak bankanıza eksiksiz iletilmiştir. Dekont olarak mailinize ilettik. Aldığınız SMS sisteme bağlı bir SMS tir tam tutar olarak yatırılacağı WhatsApp üzerinden bilgi verilmiştir. Yanlış anlaşılmalardan dolayı özür dileriz.

06 Mayıs 2025 15:50

iade-suresinde-magduriyet-yasadim-1.jpg

Aylin
16 Haziran 2025 20:47

13 Temmuz 2025 17:43
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Cayma Hakkım Keyfi Şekilde Engelleniyor, İade Kodu Verilmiyor

31 Mayıs 2025 12:50