Sancaktepe Belediyesi Veteriner Kliniği Sokak Hayvanı Sahiplenme

14 Şubat 2024 01:028.961

Sancaktepe, İstanbul'da ikamet ediyorum. İkamet adresimde sokaktan bulduğum Tekir cinsi dişi bir yavru kediyi sahiplenip evime almak istedim. Bunun için bağlı bulunduğum Sancaktepe Belediyesi veteriner bölümünden kısırlaştırma ve aşı desteği almak üzere müracaatta bulundum.

Bana, görevli arkadaşlar talep ettiğim desteği alabilmem için kedinin ilçe tarım müdürlüğüne giderek çip takmam gerektiğini, aksi takdirde herhangi bir işlem yapılamayacağını ilettiler. Ben aynı gün Sancaktepe ilçe tarım müdürlüğüne giderek belli bir ücret ödeyerek kediye çip taktırdım. Tekrar veteriner hizmetlerine taleplerimin karşılanması için gittim. Bana sadece kuduz aşısı yapabileceklerini, kısırlaştırma işlemini gerçekleştiremeyeceklerini, sebep olarak da kedinin artık sahipli olduğunu ilettiler.

Kendilerine, sokaktan bulup getirdiğimde çhipsiz hiçbir işlem yapılamayacağını, bu yüzden gerekli işlemi yapıp geldiğimi, şimdi ise 'sahipli hayvan' diyerek işlem yapmamalarının sebebini sordum ancak mantıklı bir açıklama yapmadılar. Ayrıca, bir arkadaşımın sokaktan aldığı ve belli bir süre sonra Maltepe Belediyesinde ücretsiz kısırlaştırma hizmeti aldığını ilettim. Bana 'Sen de Maltepe Belediyesine git, orada yaptır' diye karşılık verdiler.

Bu konuyu Sancaktepe Belediyesinin telefon numarasını internetten bularak aradım ve şikayetimi dile getirdim. Yazdıklarımı telefonda benden alarak şikayet oluşturduklarını söylediler ama günler geçti ve dönüş yapmadılar. Tekrar aradığımda, kedinin çipli olduğu için sahipli sayıldığını ve bu yüzden sadece kuduz aşısı yapabileceklerini söylediler. Sahipsiz sokak hayvanını sahiplenmek isteyen biri olarak, çip takılmadan hiçbir işlem yapılmayacağını söyleyen ve çip takıldıktan sonra da kedi sahipli olduğu için işlem yapmayan Sancaktepe Belediyesini şikayet etmek istiyorum.

Kuduz aşısı dışında, belediye tarafından desteklenmeyen tüm aşılarını özel bir veteriner kliniğinde yaptırdım. Kısırlaştırma işlemini şu an maddi olarak karşılayamayacağım için belediye tarafından yapılmasını talep ediyorum.

1 Destek

Saliha
Sancaktepe Belediyesi Asfalt Çökmesi, Yolda Çökme Meydana Geliyor

SancaktepeBelediyesi Asfalt Çökmesi, Yolda Çökme Meydana Geliyor

Fatih
Sancaktepe Paşaköy’de Yol Sorunu!

SancaktepePaşaköy’de Yol Sorunu!

Savaş
Sancaktepe Belediyesi Abdurrahman Gazi Mahallesi Hasan Genç Sokak Depo Yol Sorunu

SancaktepeBelediyesi Abdurrahman Gazi Mahallesi Hasan Genç Sokak Depo Yol Sorunu

Joseph
Yenidoğan Safa Mah. Süslü Sk. Bulunan Hasarlı Yolun Yapılması!

Yenidoğan SafaMah. Süslü Sk. Bulunan Hasarlı Yolun Yapılması!

Yusuf

Öne ÇıkanKonular