09 Haziran 2024 08:40

Bir online Pazaryeri sitesi vasıtası ile Samsung Türkiye'den 18 Kasım 2020'de Samsung S10+ (SM-975F) marka/model bir telefon almıştım (E-ARŞİV no DSM2020000222679). Telefonu Kasım 2020'den Mart 2023 sonuna kadar aralıksız kullandım. Telefonda herhangi bir arıza ya da servis ihtiyacı olmadı. Mart2023 sonundan itibaren bir süre kullanmadım, fakat daha sonra 2. Bir hat aldığım için 2024 Haziran başında telefonu tekrar kullanmaya başladım. Hattı takıp telefonu açtıktan sonra kısa bir süre içinde BTK'dan telefonun kayıt dışı olduğu, 120 gün içinde kullanıma kapanacağı mesajı geldi. Bunun üzerine BTK'yı aradığımda Samsung Türkiye'nin telefonun anakartının değiştiği yönünde kayıt ilettiği için IMEI numarasının kayıt dışı durumuna geldiği söylendi. Bunun üzerine Samsung Türkiye ile görüştüm. Elimdeki IMEI numarasının yazılı olduğu ürün faturasını, cihazın kutusunun üzerinde yazan IMEI numarasının fotoğrafı ve telefonun kendi üzerinden *#06# tuşlayarak gelen IMEI ekran görüntüsünü istediler, hepsini ilettim. Hem fatura, hem kutuda hem de telefonun üzerinde tüm numaralar aynı ve orijinal IMEI numarası olarak bulunmaktadır. En başta dediğim gibi telefonumu hiç servise göndermedim, hiç tamir görmedi, herhangi bir parçası değişmemiştir. Buna rağmen Samsung Türkiye, telefonum için ekran değişimi yapıldığı şeklinde servis kaydı bulunduğunu söylüyor. Samsung Türkiye bu servis kaydı ilgili belge isteğimi red ediyor. Hiç teknik servise göndermediğim telefonumun nasıl servis kaydı olabiliyor, BTK'ya neden ana kart değiştiği şeklinde raporlanıyor, anlamak mümkün değil. Durduk yerde telefonumu kullanamaz hale geldim.
Samsung Türkiye'nin hatalı servis kaydını düzelterek, BTK'ya durumu iletmesini ve telefonumun orijinal IMEI'si ile tekrar kullanıma açtırmasını talep ediyorum. Telefonum tekrar kullanıma açılamaz ise misli ile değişimini talep ediyorum.

11 Haziran 2024 09:49 (Şikayetten 2 gün sonra)

Dilan sonuçtan hiç memnun değil

29 Temmuz 2023 00:50

22 Mayıs 2024 21:51