Samsung S23 Video Çekerken Kasma

28 Ağustos 2023 20:416.339

Merhabalar,

Samsung Galaxy S23 256 GB kullanıcısıyım. Telefonumda UHD30(4K 30 FPS) video çekerken başlardaki birkaç saniyede takılma oluyor ve bunun sıklığı oldukça fazla. Telefonu teknik servise götürdüğüme yazılımsal olduğunu söylediler ve yazılım atıldı içerisine ancak nafile. Sorun hala devam ediyordu. Oradaki çalışanlarda eline telefonu alıp video çektiler ve sorunu gördüler ve telefonu teknik servise aldılar. Ertesi gün beni arayıp telefonunuz hazır gelip alabilirsiniz dediler. Gittiğimde ana kameranın değiştirildiğini gördüm, bende onlara bunun bir işe yaramayacağını geniş açıda ve telefoto kamerada da aynı sorunu yaşadığımı dile getirdim. Teknik serviste test ettiğimde sorun hala devam ediyordu. Teknik servisin müdürü geldi ve benimle konuştu. Telefondaki sıkıntıyı o da deneyimledi ve telefonu tekrardan servise aldı ve değişim isteğimizi not düştü. Tüketici haklarında zaten öyle bir kanun var, parça değiştirildiği halde aynı sorun devam ediliyorsa ürün değişmek zorunda. Telefonu değişime aldıktan 5 gün sonra beni aradılar ve Samsung Genel Merkezi değişimi onaylamamış. Ben de servisin kağıtlarını ıslak imzalı bir şekilde alıp avukatımla görüştükten sonra dilekçe doldurdum. Sorunu hem oradaki çalışanlar görüyor hem de müdürü ancak hiçbir şekilde onaylanmıyor. Ben de Samsung Müşteri Hizmetleri'ni aradım ve durumu anlattım. Aynı gün müşteri hizmetleri yetkilisi bağlandı ve olayı ona da anlattım. Bana e-mail adresi verdi ve videoları oraya göndermemi istedi. Elimde zaten çokça video var ancak 2 tanesini atabildim, gönderme de sınır vardı. Yetkili de videoları gerekli yerlere gönderip, ürün mühendisine incelettikten sonra bana geri döneceğini söyledi. Yaklaşık 1 hafta sonra geri döndüğünde ürün mühendisi kasmayı göremediğini ve videoların gayet normal olduğunu belirtmiş. Videoların kasması öznel değil, nesneldir. Galeride kasıyor dediğim videoların ayrıntılarına baktığımızda 30 FPS yazmadığını, 21-28 FPS arasında yazdığını görüyoruz. Yani videoların FPS'i gerçekten düşük. Ayarlardan otomatik FPS kapalı ve açık olarak denedim ancak sonuç değişmiyor. Videolar her şekilde kasıyor. Beni arayan yetkili bu sorunun kronik olmadığını, diğer S23'lerde olmadığını söyledi. Peki size net bir şekilde sormak istiyorum; neden benim telefonumda böyle bir sıkıntı var da diğer s serisi telefonlarda yok? Hakkım olarak telefonumun kusursuz olanı ile değişmesini talep ediyorum.

28 Ağustos 2023 20:26

Gönderdiğim 2 tane video size yetmediyse 50 tane daha benzer kasan video gönderebilirim. Özel olarak ekliyorum ki ürün mühendisleriniz işinin ehli olsa nesnel bir duruma öznel olarak yaklaşmazdı. Sıkıntı yok dediği video 30 FPS olması gerekirken 21 FPS. Zahmet edip ayarlardan videonun bilgilerine bile bakmak istememişler. Bize bu süreçte yardımcı olmak istediklerini ne kadar dile getirmiş olsalardı elde tutulur hiçbir icraat olmadığı gibi var olan sorunları inkar etmekte ısrarcı olup müşterilerini mağdur etmekteler ve bu yaşadığımız olay markanın son çıkan modelinde yaşadığım bir durum, uygun fiyatlı bir telefonu da değil. Bir dahaki telefon alacağım zaman veya çevremdekiler telefon almak istediği zaman özellikle bu yaşadığım durumu, aldığım o güzel hizmetinizi düşünüp alacağım/aldıracağım, teşekkürler. Aşağıda 4 adet video ve bunların bilgilerini yüklüyorum. Gördüğünüz gibi hiçbiri 30 FPS değildir.

29 Ağustos 2023 08:49 (Şikayetten 12 saat sonra)

31 Ağustos 2023 23:32

Beni aradılar, ancak kesinlikle bir insan değildi. Konuşan bir robot gibiydi. Hanımefendi gözünün gördüğüne bir türlü inanmak istemedi. Video ayrıntılarında 30 FPS yazıyor mu diyorum, yok diyor. O zaman kasma olmuş FPS düşmüş diyorum. Hayır beyefendi ürün mühendislerimizin ve teknisyenlerimizin beyanları esastır diyor. Birkaç tane gözü sıkıntılı çalışan aldıysanız eğer tam olarak benim hatam ne ki? 29.08.2023 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım. Kesinlikle haklısınız ve çok büyük ihtimalle kazanacaksınız dediler. Bu işi kolay yoldan çözmek varken böyle uzatmanız hiç hoş değil. Markanın değeri gözümde çöp oldu. Aldığımda iPhone 13 ile aynı fiyattı, onu almadığıma pişman oldum. Mümkünse bir daha hiçbir elektronik üründe görüşmemek üzere.

Hasan
Hasan
6 Eylül 2023 01:11

Hocam bende otomatik fpsi kapatınca sorun olmuyor. Bir de hemen altında video sabitleme seçeneği var. Bu seçenek de her ne kadar işe yarıyor gibi gözükse de bazen kare atlaması yapıyormuş gibi ufak yırtılmalara sebep oluyormuş gibi geldi bana. Bu iki seçeneği kapattım. Gelişmiş video seçeneklerinden de HDR+10 falan açıksa bence kapatın. Ek olarak süper dengeli modu açıksa o da FPS drobuna sebep olabiliyor. Azcık ışıktan mahrum kaldım mı biraz saçmalıyormuş gibi geldi bana. Bu ayarlarla 4K 60fps yağ gibi benim telefonda. Bir de Galaxy Store'dan sürekli güncellemeleri kontrol edin. Ekstra olarak camera assistant diye uygulaması var mesela. Orada da otomatik HDR ayarı var o açık geliyor muydu hatırlamıyorum ama o uygulamayla birlikte yine ufak ayar çekebilirsiniz.

Samsung S23 Video Dengeleyici Arızası Mağduriyet Yaratıyor

Media marktan Samsung S23 telefon aldım ilk başlarda güzel video çekiyordu sonra tesadüfen fark ettim başka s23 ile kıya...

Tümünü Gör

Melih
Samsung Galaxy S25 Ultra Sorunu Çözmüyorlar

Samsung Galaxy S25Ultra Sorunu Çözmüyorlar

Berna
Samsung Telefon Kapanıyor Açılmıyor Ve Üstünde İngilizce Yazı Yazıyor!

Samsung TelefonKapanıyor Açılmıyor Ve Üstünde İngilizce Yazı Yazıyor!

Eymen
Samsung Telefonda Odak Ve Kamera Sorunu