Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden.com Paramguvende Aldatmacası Satıcı Mağduriyeti

25 Ocak 2024 17:40

Sahibinden adlı platformun 'Param Güvende!? ' adlı sistemi aracılığıyla PlayStation 4 konsolunu satışa çıkardım. Bir kişi alıcı olarak ürünü satın aldı ve ben de kargoladım. Ancak alıcı, ürünü aldıktan hemen sonra iade talebinde bulundu. Durumdan şüphelenerek iletişim kurmaya çalıştım fakat engellenmiştim. İçim hala rahattı çünkü 'Paramız güvende' diye düşünüyordum. Sahibinden müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim ve alıcının bu şekilde hareket ettiğini söyledim. Aldığım yanıt, satın alan kişinin parasının güvende olduğu, satıcının ise herhangi bir güvencesinin bulunmadığıydı. Yani, satılan ürünü alıp, içine istediklerini koyup, size iade edebiliyorlar ve Sahibinden, alıcının parasını geri ödüyor. Ürünüm geri geldiğinde içinden boş bir PS3 kasası çıktı. Durumun bu kadar yaygınlaştığını gördüm. Sahibinden ile tekrar iletişime geçtim ve onlar 'Biz sadece alışveriş için platform sağlıyoruz, bizi ilgilendiren bir durum yok' dediler. Kargoyla ilgili tutanak tutturmamı ve dava açmamı önerdiler. Kargo şirketi de, teslimatın sağlam yapıldığını belirterek tutanak tutmayı reddetti. Şimdi çaresiz bir şekilde, sistem tarafından belirlenen onay süresinin dolmasını bekliyorum. Otomatik onay verilecek ve alıcı 'Param Güvende' sayesinde parasını geri alacak. Bu durumla ilgili olarak her türlü yetkili merciye şikayette bulunacağımı belirtmek istiyorum.

25 Ocak 2024 19:53 (Şikayetten 2 saat sonra)

Burak
Burak

Siz sanırım aynı kişiden mağdur olan 3. Kişisiniz. Diğer arkadaşa ulaştım sizinle de irtibata geçeyim. Süreci birlikte takip edelim. [email protected] benim yedek e-postam. Buradan Instagram ya da başka bir irtibat bilgisi gönderebilirseniz sevinirim.

09 Aralık 2023 19:53
Sahibinden Güvenli Alışveriş Beklentisi Hayal Kırıklığına Dönüştü
Naim sonuçtan hiç memnun değil

08 Ağustos 2023 22:58
Sahibinden.com Param Güvende Üzerinden Yaşadığım Sıkıntı
Tarık sonuçtan hiç memnun değil

25 Mayıs 2024 15:30
Sahibinden Kategorileri