Sağlık Bakanlığı Concerta 54 Mg'yi Bir Türlü Bulamamak

16 Mayıs 2024 14:3420.236

Yedi yıldır DEHB tanısı konulmuş durumdayım ve düzenli olarak Concerta kullanıyorum. Ancak şu anda piyasada Concerta 54 mg bulmam neredeyse imkansız. Aynı şekilde Ritalin kullandığım dönemlerde de bulmakta zorlanıyorum ve hiçbir şekilde bulamıyorum. Tüm eczaneler stoklarında olmadığını belirtiyor. Bu sene YKS'ye hazırlanan bir öğrenciyim ve yaklaşık yirmi günüm kaldı, fakat ilacımı bulamıyorum. Bana onun yerine Konsenidat adında bir muadil veriliyor; ancak Concerta'nın yerini tutmuyor. Lütfen bu sorunun çözümü yetkililer tarafından kısa sürede bulunsun ve piyasada, eczanelerde Concerta bulmak bu kadar zor olmasın.

Yorumlar(13)

Cem
Benzer Şikayeti Var
8 Kasım 2024 18:53

Öğrendiğim kadarıyla devlet çok düşük dolar kuru ödemekte ısrar ettiği için distribütör firmalar getirmiyormuş birçok ilacı artık. CİMER'e topluca şikayet edersek çok kişinin mağdur olduğunu belirtip durumu değiştirebiliriz belki.

16 Ekim 2024 13:29

38 yaşındayım ve 10 yıldır dehb etkisini azaltmak babında Concerta 54 mg ilaç kullanıyorum. Bugüne kadar iyi kötü bu ilacı değerli Eczacı arkadaşım sayesinde bulabiliyordum. Bu ay imkanı yok bulamıyorum. Neden böyle bir vaziyete düştük, Sayın Sağlık Bakanlığı yetkilileri. Neden yıllardır olan sıkıntılara ciddi ve düzgün bir çözüm geliştirilemiyor. Bu çağda neden böyle yaşama eziyetine katlanmak durumunda kalıyorum. Üstelik SGK'den hiçbir destek beklemeden kendi imkanlarımla bu talihsizliğime derman bulmaya çalışmama rağmen. Şu an ilaçsız bir vaziyette ve saçma bir kafayla çaresiz bir şekilde iş yapmaya çalışıyorum.

15 Ekim 2024 17:24

Aynı şekilde hiçbir eczanede concerta 54 yok bir an önce çözüm istiyoruz artık ya okula gidiyor oğlum zorlanıyoruz

1 Ağustos 2024 16:11

Hocam bulabildiniz ilacı bu konuda lütfen destek verebilir misiniz

23 Temmuz 2024 21:33

Aynı şekilde bugün Samsun'da onlarca eczanede arayıp bulamadık. Reçeteli ilaç buna acilen bir çözüm getirilmeli.

15 Haziran 2024 11:07

Aynı şekilde benim de düzenli kullandığım tanılı ilacım, bittiğinde minimum 20 gün bekleme sürecim oluyor günlük hayat kalitem ve verimim düşüyor lütfen bir çare bulun

13 Haziran 2024 10:14

37 yaşındayım ve gerçekten bu ilacı ve muadillerini aramaktan bıktım. Bu kadar yoğun kullanılan ve fayda görülen bir ilacı neden bolca stoklamıyorsunuz? Sürekli mağduruz. Kötüye kullanımı oluyor diyorlar, bırakın kendini zehirlemek isteyen zehirlesin. Fayda gören bir çok kişiyi mağdur ediyorsunuz.

Öne ÇıkanKonular

Sağlık Bakanlığı Kategorileri