Sağlık Bakanlığı Dehb İlaç Temininde Yaşanan Zorluklar

22 Ekim 2024 13:15

Uzun bir süredir concerta ve ritalin temini hususunda sorun yaşamaktayım. İlgili ilaçları neredeyse 50 eczane gezdikten sonra tek bir eczanede bana yazılan kutu sayısının çok azını bulabildim ve aldım. Tedarik konusunda uzun süredir sorunlar var.

Yetkililerin ilgilenmesi gereken bir konu; hastalar sürekli mağdur. Türkiye'de dehb tedavisinde endike olan tek uyarıcı ilaç, uzun bir süre kullanmama rağmen son bir yılda bulunması imkansızlaştı. Bu durum bizi etiket dışı ilaçları kullanmaya yöneltip dehb tedavi stratejimizin bozulmasına neden olacaktır. İlgili sorun ile alakalı olarak acilen çözüm getirilmelidir.

Karaborsadan bulma ihtimalin daha yüksek

Bende dehb hastasıyım maalesef bulunmuyor bende karaborsadan araştırıp bulabilirsiniz ben öyle yaptım

Cem
Cem

Öğrendiğim kadarıyla devlet çok kötü dolar kuru ödemekte ısrar ettiği için distribütör firmalar getirmiyormuş birçok ilacı artık.

Mustali
Mustali

Kralımız sağ olsun zam getirdi 23 liraya sabitledi 5 senedir kullanırım ondan önce 7 yaşından 10 yaşına kadar kullandım hiçbir zaman son bir senede olandan daha zor olmadı ilacı bulmak ama sorun devam edecek gibi 40 gün kullanmadım sonra üniversite dersleri son senem o sebeple yazdırdım hâlâ tedarikte sorun var ya bizim Türk firmaları üretecek ta da bu ilacı ellerinde tutacaklar başka yolu yok

Hayati İlaçların Yokluğu Mağduriyet Yaratıyor

14 Şubat 2025 13:12