31 Ağustos 2023 02:112.800

21 Ağustos günü 17:00 gibi Royal Diwa Tekirova oteline eşim ve iki çocuğum ile 2 günlük giriş yaptık, 20,630 lirayı tek çekim olarak kredi kartından ödedim. Saat 19:00 gibi 3210 numaralı odaya girip eşyaları bıraktık. Eşim abajurun üzerine bırakılmış iç çamaşırı görüp temizlikçilere kızmış, sonra yatakları birleştirirken bir sürü çöp çıktı, yarım saat kendimiz temizlik yaptık; yatak başlıklarına sürülmüş sümükler, duvar kenarlarını kaplamış örümcek ağları vesaire. Zaten yatakları komple duvara yanaştırmak mümkün olmadı, çünkü duvar arka tarafındaki banyo yüzünden komple rutubetle kaplanmıştı. Sonra akşam yemeği, mini Club, gece çorbası vesaire derken 00:30 gibi odaya girip çocukları banyo yaptırıp 01:30 gibi uyumaya çalıştık ama maalesef 04:00’e kadar uyumak mümkün olmadı. Klimanın hemen yanında üçgen bir kutu içinde klima drenaj pompası varmış, her iki dakikada bizz bizz diye biriken suları yukarı pompalıyormuş. Odada devasa boyutta sivri sinekler ve garip garip böcekler dolaşıyordu. Çocuğun bacağı davul gibi oldu. 04:00 gibi resepsiyona gittim, M***** adında yabancı uyruklu (Türkçe terimleri, deyimleri anlamıyor) bir genç hiç müsait odaları olmadığını söyledi. Önce sonra biraz ısrar edince temiz olmayan iki odalarının olduğunu, onları gösterebileceklerini söyledi. Saat 05:00’e kadar 2 oda dolaştım, odalar hem küçük (1 yatak daha az) hem de kirli idi, temizlenmesi beklemek en az gene iki saat alacaktı. Odaya dönüp eşime durumu anlatırken telefon edip bir temiz odalarının olduğunu söylediler, gidip baktım ama odada sadece 2 tek yatak vardı, bizim aldığımız odada 4 yatak var. Saat 05:45 sularında uyumanın mümkün olmadığını anladığımızdan otelden çıkış yapmak durumunda kaldık. Bu olayların hepsine gece vardiyasındaki house keeping ve teknik ekip şefi de şahit oldu. Öğlene doğru otelin resepsiyonunu arayıp bize odayı satan A********** Bey ile görüştüm, otelden hiç memnun kalmadığımızı odayı saat 19:00’da alıp 05:45’te çıktığımızı zararımızın tazmin edilmesini gerektiğini söyledim, akşam üstü telefon açıp 1 günlük (10,315 lira) ücretin geri ödeneceğini söyledi. Ben de bunun mantıklı olmadığını, bize ayıplı mal satıldığını en az 1,5 günlük ücretin geri ödenmesi gerektiğini söyledim, hatta bize yaşattıkları travma, uykusuz geçen gecemiz vesaire sebebiyle 2 günlük tüm ücreti talep ettim ama ne ala. 1 hafta sonra 10,315 lirayı 29 Ağustos Salı günü hesabıma gönderdiler. Ayrıca Tüketici Mahkemesi'ne ve CİMER üzerinden Turizm Bakanlığı'na da başvuracağım.