RKS Motor RKS A250 Şikayet

18 Temmuz 2024 20:36

Arızalar, ilk olarak 25/05/2024 tarihinde (ek-1 Arızayı gösterir. Ekran görüntüsü ve video kayıtları) aracı sürdüğüm sırada ortaya çıkmıştır. Motor mekanizması ve ekran göstergesinde arıza ışığı yanmıştır. Arızanın ortaya çıkmasından hemen sonra 25/04/2024 tarihinde tarafınızla "Nihat Usta" iletişime geçmiş ve tamir için talepte bulunmuşumdur. Servis tarafından tamir için davet edilerek üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek randevu saatinde motoru teslim etmiş ve gerekli işlemlerin garanti kapsamı dahilinde yapılmasını talep ettim. Servis yetkilileri tarafından motosiklet arıza tespiti yapılmıştır. Arızaların; krank sensör arızası, enjeksiyon arızası, stator arızası olabileceği söylenmiştir. Arıza tespitlerinin ardından en kısa süre içerisinde tamir edilmesini, gerekli iş ve işlemlerin kayıt yapılarak işleme alınmasını talep ettim. Arızalı motora ilişkin herhangi bir işlem yapılmadığı gibi arıza kaydı da girilmemiştir. Motorumu 25/05/2024 tarihinden bu yana kullanmamaktayım. Servis, arızaları yapmamış ve motorun da bakımlarının başka bir serviste yapıldığı iddiasıyla garanti kapsamından çıktığını ileri sürerek motora herhangi bir işlem yapmamıştır, servis kayıtlarına bakıldığında motorumun bakımlarını serviste yaptırdığım görülecektir. Arızaları RKS servisine ilettikten sonra, servis motorun tekrar yetkili servise götürülmesini, işleme almaları için irtibat kuracağını söylemişlerdir. Fakat motor tekrar bırakıldıktan kısa bir süre sonra, yetkili servis arayarak "kusurun bujilerden kaynaklı olduğu ve bunu tamir ettiklerini" ilettiler. Bu işlemlerin garanti kapsamında olmadığını ve 1.000,00 TL buji ücreti ve 1.000,00 TL de işçilik ücreti almışlardır. Motor için istenen ücret ödendikten sonra müvekkil motoru geri almış, 1 gün sonra tekrar aynı kusurlar motorda ortaya çıkmıştır. Bununla alakalı yolda kaldığıma dair video ve fotoğraf mevcuttur. Ustayla aramda geçen iletişim, motorun arızalı olduğu kısımlar ve kaldığım yerler mevcuttur. İki buçuk aydır benim arızamı gideremediniz, ilgilenmediniz, satmış olduğunuz bir malın arkasında durmadınız. 2 ay sonra buji arızalı deyip değişim yaparak benden 2 bin TL para aldınız. Üstüne üstlük buji değişim sırasında motorumun sol granaj vida yerini kırarak motoruma zarar verdiniz. O yüzden ben hakkımı tüketici heyetinde arayacağım. RKS ise bir daha tövbe bulaşmam, güvenip aldığıma da pişman oldum. Kardeşim, kısa süre içerisinde mahkemede görüşürüz.

Ahmet

Merhaba dostum, öncelikle RKS gibi bir markaya bulaştığın için çok geçmiş olsun diliyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptın mı? Yaptıysan nasıl sonuçlandı bilgilendirir misin

Semih sonuçtan hiç memnun değil

Motosikletim 3 Haftadır Serviste Parça Bekliyor

21 Mayıs 17:20