Renault Clio EDC Şanzıman

Murat
21 Ağustos 2023 12:50

2015 Renault Clio aracım var vites kutusu arızası verdi. Otobanda araçların arasında kaldın zincirleme kaza olacaktı kabus gibiydi insanların yardımıyla aracımı sağa çektim biraz araştırma yaptıktan sonra aracı beyin tamirine götürdüm EDC şanzımanlarda sorun olduğunu söylediler. Mais'e mail attım Mais'ten aradılar yetkili servise götürün dediler. Biraz araştırmalarım sonucunda hiçbir serviste şanzıman beyni olmadığını öğrendim. Bir tanıdığımızın servise aracı çekersen seni hatalı bulurlar bir de sana 2900 TL servis ücreti çıkarırlar dedi. Bende 34000 TL'ye piyasadan EDC şanzıman beyni aldım. Clio EDC piyasada olmadığı için ona da 750 TL'ye yazılım attırdım, bu arada başka sorun çıkmasa tabi. 750'de çekici parası, 2500 beyin takımı uğraş dur, yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağım. Madem kronik sorun var, çağırın araçları servise, Ticaret Bakanlığı'na dilekçemi vereceğim. Clio pişmanlık kredi çekip araba yaptırıyor, bu nasıl iş. Psikolojim bozuldu, tır sıyırdı geçti otobanda.

profile profile
21 Ağustos 2023 12:51 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Sezer
Sezer

Selam hocam. Yaşadığınız arıza vites d konumunda iken birden aracın gaz yememesi şeklinde miydi? Bu ara ben de böyle bir hata alıyorum. Araç d konumundayken d yanıp sönmeye başlıyor ve vites işlev görmüyor. Beyin değişiminden sonra sorun çözüldü mü?

Adem

Asıl soru şu olmalı. Yarı otomatik vitesli araçta vites değişimini yapan yazılıma sahip olan elektro-mekanik bir sistem nasıl arıza yapar? Kontrol tamamen bu parçada ve dahili yazılımında. Buna Renault'un mühendislik hatası olmasına rağmen üstünü örterek kullanıcı hatası olarak müşterilere faturalanması kabul edilir bir durum değildir.

Adem

Selamlar, Aynı arıza bende de bugün oldu. Eşime ait araba ile şehirler arası yolda ilerlerken vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı verdi. Aracı durdurdum biraz dinlendirdim ve yola devam ettim. Bu arada vites geçişlerinde hiçbir problem olmadı. Zor bela Marmaris'den Muğla Renault Yetkili servisine götürdüm (çok iyi ilgilendiler sağ olsunlar). Servise gelene kadar hiçbir arıza yoktu. Orada önce akü kontrolü yaptırdım ve akü sağlamdı. Cihaza bağladılar. Cihazda EDC beyin arızası verdi. Sonra bir umutla İzmir'e doğru tekrar yola tekrar çıktım (200km) ve araç yaklaşık 10-15 km sonra gaz kesti. Muğla servise (yakın olmasından dolayı) çekici ile götürmek istedim ve EDC Beyin değişimi için servis kaydı açtırmak istedim. EDC beyin için yaklaşık (Fransa'dan sipariş açtıkları için) min. 3 ay termin verdiler. Aracı İzmir'de özel bir Renault servisine çekici ile getirttim ve burada stoklarında olduğunu ve tamirini yaptıracağımı umuyorum.

Bünyamin sonuçtan hiç memnun değil

Renault EDC Şanzıman Beyni Hatası Ve Servisin Yetersizliği

Bünyamin