Ufuk sonuçtan hiç memnun değil

Regal Raptor Pilder 250 Pişmanlıktır!

23 Temmuz 2024 17:53

Regal Pilder 250 motorum 16 Mayıs 2024 tarihinde henüz 550 km civarındayken arıza yaptı. 90-100 km hızla giderken birden stop etti, frene bastığımda arka tekerlek kızaklayarak durdum. Motorun alt kısmı yağ içindeydi. Daha 2 gün önce 480 km de iken rodaj bakımını motosikleti satın aldığım Bartın Bayisinde yaptırmıştım. Kendi imkanlarımla motoru Bartın'a yetkili servise getirdim. Servis (1 hafta sonra ) motosikletin volan keçesinin patlamış olduğunu, benim bir suçumun olmadığını, garanti kapsamında tamir edileceğini söyledi. Keçeleri garanti kapsamında değiştirdiklerini ama motordan farklı bir ses geldiğini marş motorundan kaynaklı olduğunu söyleyip garanti kapsamında marş motorunu değişeceğini söyleyip onu da değiştirdiler. Tüm bu değişimler garanti kapsamında fabrika onayı ile oldu. Ancak arıza oradan da değilmiş ve servis biz bu arızayı yapamıyoruz dediği için motoru oradan alıp Ankara da bulunan farklı bir yetkili servise yine kendi imkanlarımla getirdim. Bu arada fabrika yetkilisini bu durumdan haberdar edip onayını da almıştım. İyi bir servis olduğunu söyledi. Tarih 25 Haziran 2024 olmuştu. Ankara servis motorun arızasını tespit etti ve fabrikaya bildirdi. Arıza ; pistonlar gitmiş, keçeler gitmiş, eksantrik zincir gitmiş vs... (Motor keçe patlattı yağı boşalttı pistonları bozdu) Sonuç; fabrika garanti kapsamına alamayız diyor. Motoru 5000 devirleri geçmeden 90-100 km yi geçmeden rodaja dikkat ederek zamanında yağ değişimini yetkili serviste yapmama rağmen, daha önceki bu arızanın tamiri için tüm değişimleri garanti kapsam dahilinde kabul etmelerine rağmen, her iki servisin bu arızanın kullanma hatası ile olamayacağını söylemesine rağmen fabrikanın son durumda kullanıcı hatası diyerek (ki nasıl keçe patlatabilirim anlayabilmiş değilim, ben 1998 yılından beri motor kullanan, 2000 yılından beri motor ehliyeti olan biriyim ilk motorum 535 virago) garanti dışında tuttu. Şayet benim motoru aldığım Bartın yetkili servisin ustası donanımlı bir usta olsa idi daha Mayıs ayında garanti kapsamında tamir yapılıyorken aradan 2 ay geçtikten sonra aynı Regal Firması benim iyi niyetle ve sabırla beklememe karşılık garanti kapsamına alamıyoruz diye cevap verip bana parça fiyatlarını ve dolayısıyla servis ustalık ödemesi de yapacağıma göre 30.000 TL lik masrafı üzerime yıkmazdı. Hakkımı Tüketici Mahkemesinde arayacağım. Umarım bu mağduriyetim bu motoru almak isteyen diğer motor severler tarafından okunur ve marka tercihinin ona göre yaparlar.

profile profile profile

Osman sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Motosiklet Arızası Ve Servis Sürecinde Mağduriyet

19 Aralık 2024 21:40
Yeni Motosiklet Arızası Ve Servis Sürecinde Mağduriyet
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Nisan 2024 14:45
Hero Motosiklet Hero Xpulse 200 Pro Ölüm Tehlikesi
Serenay sonuçtan hiç memnun değil

Aldığım Motor Sürekli Arızalandı Ve Güvenliğim Tehlikeye Girdi

24 Mayıs 2025 15:31
Ali sonuçtan hiç memnun değil

400 Km Gecikme Nedeniyle Garanti Dışında Bırakılan Motosikletim İçin Mağduriyet Yaşıyorum

04 Temmuz 2025 20:28

22 Aralık 2023 15:02