Celal sonuçtan hiç memnun değil

Rega Blok Ve Sahibi

28 Ağustos 2024 19:47

Şu anda Rega blok olarak sipariş toplayan bir yıl kadar önce strong pratik yapı olarak faaliyet yürüten; sahibinin ve yetkilisinin R** G**B**olduğu yapı firması ile 3 komşu arkadaş olarak 09.05.2023 tarihinde yapmış olduğumuz sözleşme kapsamında 15.08.2023 tarihinde tamamlanarak bizlere teslim edilmesi gereken evlerimiz ilgili şu ana kadar hiçbir işlem yapılmadı. 3 komşu arkadaş olarak toplamda 2 milyon peşinat ödediğimiz evlerimizin şu ana kadar bir duvarı dahi getirilmedi. Gaziantep/Nizip'te bulunan şantiyesine defalarca gidip gelmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Aylarca telefonlarımıza cevap vermeyip şantiyeye uğramayan firma sahibi R** G** B**'yı ve Firmayı Dava edip savcılığa şikayette bulunduk. İş yerinin de ruhsatsız olduğunu öğrendik. Her iki Firma da adobe kerpiç ve ahşap yapı'nın alt firmasıdırlar. Son birkaç aydır evlerden tamamen vazgeçmiş kendileri verdiğimiz 2 milyon tl peşinatımızı almaya çalışıyoruz ancak; ruhsatsız olan iş yerine uğramayıp uzaktan sipariş toplayan R** G** B***telefonlarımıza cevap vermeyip bizden sürekli kaçıyor.

profile profile profile
14 Eylül 2024 21:32 (Şikayetten 17 gün sonra)
20 Eylül 2024 12:10

Arkadaşlar, görüntü o biçim. Çok profesyonel ve kurumsal bir firma dili kullanıyor. Bizde çok profesyonel bir şekilde oluşturduğu görüntüsüne ve diline aldandık. Hala o profesyonelliğini devam ettiriyor. Biz arkasında ki tam tersi gerçeklikle acı bir şekilde yüzleştik. Artık bizi değil sizi aldatmanın çabası içerisinde. Savcılıkta kolluk kuvvetleri de kendisinin peşinde. Ne ev ne de iş yeri adres beyanı olmadığı için tebligatlar dahi ulaşmıyor. Telefonlarına dahi yüklediği bir programla kim olduğuna baktıktan sonra dönüş yapıyor. Peşinat topladığı yeni firmayı da hanımının adına kurmuş. Bizimle sözleşme yaptığı strong firmasıyla bizim gibi bir çok kişi ile beraber devleti de çarpmış ve kapatarak şimdi de rega BLOK'u kurmuş. 2023 mayıs ayında sizinle yaptığımız sözleşme esnasında inşaat maliyetlerine göre gayet normal bir fiyatla fiyatı siz belirlemiştiniz bizde hiç pazarlık yapmadan kabul ettik ve o dönemin inşaat maliyet fiyatlarına göre gayet normal sizin için de ideal bir fiyattı. 3 günde getiriyoruz 10 günde kuruyoruz demenizin avantajıyla sizleri tercih ettik. Mutfak ve banyo-WC dolap ve tefrişatı masrafı bize at olduğu için betonermeden biraz fark ediyordu. O günün betonarme fiyatlarına bakmanız yeterli.

20 Eylül 2024 12:15

Oturduğumuz Tok dairesini satışa çıkararak müstakil yaşama geçmek için sizinle anlaşmıştık. Evimizin satışı gerçekleşene kadar borçlanarak %25 peşinat versek olur mu dedik sizde olur dediniz. TOKİ resmi işlemleri umduğumuzdan biraz fazla sürünce size ihtiyacınız olduğu anda borç alıp göndereyim dedim. Siz de sadece bir tek sefer mesajla "Hocam demir yükselecek kalanı göndermeniz mümkün mü dediniz" ben de hemen iki gün içerisinde kardeşimden borç alarak size gönderdim. Sonrasında da siz bir müşterinin yanında aldığım peşinatları korumak için dolar yapıyorum deyince, kesinlikle siz talep etmeden biz bir hak olarak; sözleşme tarihi olan Mayıs 2023 döviz kurunu baz alarak kalan peşinatın kur farkını hesaplayıp size farkınıda ödedik. Haksızlık olmasın diye. Bir iki saatlik bir gecikme içinde sizden helallik istemiştim.

Yorumlar (5)

Sevil

Bana da defalarca bugün geleceğim yarın geleceğim vinç bulamadım şoför yok uygun vinç olması lazım diye diye 8 ay geçiştirdi. Sonra maliyetler arttı getirmem o fiyata dedi. Hak var hukuk var hukuki olarak hakkımızı aradık

Sevil

Zamanında yapsaydı bahane üretmeyerek ondan iyisi yoktu evet. Sözleşmede hüküm var 45 gün içinde yapar diye yapmadı onun gecikmesinin cezasını ben mi çekeceğim

Akabe
Akabe

Bedavaya yapsaydı ondan iyisi yoktu değil mi...

Ahmet
Ahmet

Rega Blok (Strong yapı/Adobe Mimarlık ) firma sahibi olayı manipüle ediyor. Mayıs 2023 te sizinle yaptığımız sözleşmeye göre evlerimiz Ağustos 2023 teslim edilecekti. Ödemelerinizi Mayıs Ağustos ve Eylül 2023 te yaptık. Her ödeme yaptığımızda malzeme veya döviz aldığınızı söyleyerek ekonomik koşullardan etkilenmemeye çalıştığınızı söylüyordunuz. Bizden kaynaklı gecikmeden dolayı oluşan zararı kur farkı olarak ödedik hatta ev tesliminde ödememiz gereken ödemelerinde bir kısmını yaptık. Fakat siz verdiğiniz onlarca tarih ve sözün hiçbirinde durmadınız. Size yapılacak eksik ödemeleri yapabilmek için oturduğumuz evimizi sattık. Tüm bunlar yaşanırken sene başında bu işi yapamayacağınızı söyleyip paramızın iadesini istedik, evleri yapacağım diye ısrar ettiniz yine yapmadınız. Aradan bir yıl geçti paramızı tekrar istedik, nakliyeden zarar ediyorum, gelip orada yapacağım dediniz yine bizi şaşırtmadınız. Bizde sizi savcılığa şikayet ettik. Başkaları mağduriyet yaşamasın.

Sevil

Evet ben de mağdurum 2023 mart ayında sözleşme yapmıştım ancak taahhüt ettiği yükümlülükleri yerine getirmedi

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Strong Pratik Yapı Rega Blok Mağduru

22 Eylül 2024 01:59