Harun sonuçtan hiç memnun değil

PHILIPS Ev Aletleri Philips Lumea Epilasyon Cihazı Başlık Sorunu Ve Garanti Kapsamı

Harun
03 Ağustos 2024 13:51

23/06/2023 tarihinde Teknosa'dan satın aldığım Philips BRI950 Lumea epilasyon cihazının yüz için olan başlığının çerçevesi düştü. Bu durum, kullanıcı hatasından kaynaklanmayan bir sorun olup, tamamen cihazın üretim kalitesinden kaynaklanmaktadır. Ürünü satın alırken garanti belgesinde, başlıkların garanti kapsamı dışında olduğuna dair herhangi bir ibareye rastlamadım. Cihazı tercih ederken ürünün garantisi kapsamında olduğunu düşünerek aldım ve satın alma belgemde herhangi bir istisna belirtilmemişti (Fatura No: PF62023000003666).

Tüketici Hakları Kanunu’na göre, ürünlerin garanti süresi boyunca üretim hatalarından kaynaklanan sorunlar garanti kapsamında değerlendirilmelidir. Başlık, cihazın önemli bir parçasıdır ve bu tür bir arıza, tüketici olarak benim sorumluluğumda değildir. Ayıplı mal olarak değerlendirilmesi gereken bu sorun, garanti kapsamında ele alınmalıdır.

Teknosa'ya başvurdum ve cihazı garanti kapsamında onarılmak üzere Philips'e gönderdim. Bana 15 gün içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylediler. Ancak, iki hafta sonra arayıp, başlıkların garanti kapsamında olmadığını belirttiler ve tamir edilmediğini söylediler. Ayrıca, şimdi benden yeni bir başlık tedarik edeceklerini söyleyerek 2500 TL talep ediyorlar. Bu durum, müşteri olarak beni oldukça mağdur etmektedir.

Bu konuyla ilgili Şikayetvar ve diğer platformlarda birçok kullanıcının benzer sorunlar yaşadığını gördüm. Bu, cihazın genel bir üretim hatası olduğunu gösteriyor. Philips'in, müşteri memnuniyeti ilkelerine uygun olarak başlığımın ücretsiz tamir edilmesini ya da yenisiyle değiştirilmesini talep ediyorum. Eğer bu mümkün değilse, ürünün iadesini istiyorum.

Telefonla görüştüğüm müşteri temsilcisine Tüketici Hakları'na başvuracağımı söylediğimde, herhangi bir çözüm önerisi sunmadan sadece başvurmam gerektiğini belirttiler. Philips ve Teknosa'nın garanti ve müşteri hizmetleri politikalarına uymalarını, müşteri memnuniyeti sağlamalarını bekliyorum. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurma hakkımı saklı tutuyorum.

Philips Epilasyon Cihazımın Başlığı Garanti Süresinde Kırıldı, Ücretsiz Onarım Talebim Reddedildi

Helin
01 Eylül 2025 15:21
Zilan sonuçtan hiç memnun değil

Philips Epilatör Başlığı Kısa Sürede Kırıldı, Çözüm Sunulmadı

Zilan
19 Eylül 2025 00:51
Philips Epilatör Başlığı Kısa Sürede Kırıldı, Çözüm Sunulmadı
Yıldız sonuçtan hiç memnun değil

Yıldız
19 Eylül 2024 21:42
PHILIPS Ev Aletleri Philips Yetkili Servis Cihazımı Tamir Etmemekte Israrcı
Mehmetcan sonuçtan hiç memnun değil

Philips Epilasyon Cihazı Servis Sürecinde Uzayan Bekleyiş

Mehmetcan