Ünsal sonuçtan hiç memnun değil

Philips Android TV Ana Kart Arızası Ve Yedek Parça Bulunmaması

16 Ekim 2023 11:15

Merhabalar
Philips 49pus7909 model 2015 yılında almış olduğum televizyonum bu sabah fişini prize taktığımda ilk olarak kasadaki Philips ışığı yanıp bir süre sonra ekranda ki Philips logosu ekrana geliyor Ambilight ışıkları yanıp yarım saat 1 saat öylece kalıyor. Keçiören Philips yetkili servisi arayıp durumu bildirdim, bana ana kart arızası olduğunu ve yeni anakartın üretiminin olmadığını söylediler. Anakartı merkeze göndereceklerini ve anakartın revize edileceğini bunun fiyatının da 4750 TL olduğunu söylediler. Tamir yapıldığında 6 ay garanti veriyorlarmış. Ama ben tamir yaptırmak istemiyorum, arızalı parçanın değişimini istiyorum. Ve tüketici haklarında da TV lerin 10 yıl yedek parça bulundurulması zorunluluğu var diye biliyorum. Genel merkeze parçanın tedarik süresini sorduğumda size süre hakkında herhangi bir şey söyleyemiyorum dediler. Bana parçanın tedarik edilip edilmeyeceği konusunda net bir şey söylerseniz boşuna beklememiş olurum.

16 Ekim 2023 13:22 (Şikayetten 2 saat sonra)
18 Ekim 2023 19:27

Benimle iletişime geçilmiyor. Ben iletişim kurmaya çalışıyorum. Ayrıca basit bir cevap arıyorum ürünün yedek parçası var mı yok mu? Ben tamir istemediğimi parçanın yenisiyle değişimini istediğimi söylüyorum, servis çalışanı bana televizyonunuz çalışır halde size teslim edilecek başka ne istiyorsunuz diye cevap veriyor. Bir de süreç neye bağlı olarak üzüyor acaba, yeni ana kart ya vardır ya yoktur. Bir cevap vermek için ürünün üretiminin durdurulmasının üzerinden 10 yıl geçmesi mi bekleniyor acaba.

31 Ekim 2023 07:58

1 hafta önce bu ürünün anakartı hiçbir yerde yok üretimi de yok diyen Keçiören yetkili servisi 1 hafta sonra nasıl olduysa ürünün anakartı var ve fiyatı 700 Euro istiyorsanız ödemeyi yaptıktan sonra siparişi oluşturacağız ve 1 ay içinde ürün elimize ulaşınca ana kart değişimini yapacağız dediler. Bana hiç mantıklı gelmiyor açıkçası. Ben Kızılay yetkili servisi de arayıp durumu anlattım kendilerine, onların bana söyledikleri de aynı şekilde bu ürünün ana kart sorunu kronik ve yenisinin hiçbir yerde olmadığı. Eskiden anakartta sorun yaşandığında ellerinde kit bulunduğunu ve bu kiti takarak sorunu çözdüklerini söylediler ama artık bu kitin de olmadığını söylediler. Açıkçası 1 hafta önce hiçbir yerde olmayan bir ürün bir hafta sonra nasıl bir anda sıfır ürün olarak karşımıza çıkıyor hem de 700 Euro yani yaklaşık 21.000 TL gibi bir fiyata. Benim televizyonum 49 inç ve ana kart fiyatı bu iken aynı boyutta Philips in yeni TV fiyatı 16.000. Sizce bana yapılan bu dayatma değil mi. Çözüm bulunmasını istiyorum.

09 Nisan 2024 17:36
Philips TV Yedek Parça Bulunamaması

10 Temmuz 2023 18:30
Öner sonuçtan hiç memnun değil

01 Ağustos 2024 14:29
PHILIPS TV Yedek Parça Sorunu