Peugeot 308 1.2 Purtech Motor Arıza

Cengiz
18 Mart 2024 14:36

2021 model Peugeot 308 1.2 PureTech benzinli otomatik aracım 50.000 km'de motor arızası verdi. İzmir Kahyaoğlu yetkili servisi, motorda kurum olduğunu belirtti ve buji, bobin, enjektör değişimi yapıldı. İki hafta sonra tekrar motor arızası verdi ve motorun revize edileceğini söylediler. Benden 48.000 TL para istediler. Anladığım kadarıyla 1.2 PureTech motorlar kronik bir arıza problemine sahip gibi görünüyor. Yetkililerden sorun için bir çözüm bekliyorum. Aynı problemleri yaşayan var mı?

profile profile profile

Hakan
Hakan

Geçmiş olsun. Kesinlikle kronik hatalı üretimden kaynaklı ayıplı hemen yasal yollara başvurun. Benim bilirkişi raporu çıktı üretimden kaynaklı gizli ayıplı çıktı 27 mayısta duruşma var karara bağlanır diye düşünüyorum. Hemen ihtar çekip delil tespit yaptırın sonra 48 bini verip tamir ettirin

Erdoğan
Erdoğan

Bildiğim kadarıyla kayışla ilgili bir sorun var bu motorda. Yağ içinde çalışan kayışın kaplamaları bir süre sonra dökülüp yağ filtresini vs tıkıyor ve yağ basıncı düşüyor. Önlem olarak doğru motor yağı kullanımı ve trigger kayışının her bakımda kontrol edilmesi işe yarayabilir. 1.2 puretech trigger sorunu diye arama yaparsanız konuyla ilgili bir çok kaynağa ulaşabilirsiniz.

Hüseyin
Hüseyin

Peugeot Fransa, 1.2 puretech motorlar için revizyon randıman vermediği için sandık motor değişimi tavsiye etmektedir. Bizim vakada aşırı yağ tüketimi, siyah duman atma, motor arıza lambası yanması sebebiyle resmi servis üst kapak açılıp inceleme sonrasında sandık motor değişimine karar vermiş idi. Islak triger motorlar triger kayışının döküntü yapıp motor yağına giren partiküller sebebiyle yağlama sisteminiz zayıflaması sebebiyle arıza çıkarabilmektedir. Allah yardımcınız olsun.

Mert
Mert

2020 model Citroen c 3 prutech shine rölantide araçta felaket titreme vardı motor arıza lambası yanıp fan çalışıyordu Servis triger kayışı ve debriyaj setinden olabilir dedi. Buji termostat triger kayışı debriyaj seti değişti yine aynı sorun devam ediyor. Yine serviste Bugünde motor jontaları yanmış motor revize edilecek 60.000 TL'den başlar aracım deneme tahtasına döndü. Zaten kredi kartından işlem yaptırıyorum. Faizlerde bindi üstüne Onaylamadım aracı aldım Ne yapacağımı bilemiyorum. [email protected]

Cihan sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 1.2 Puretech Motor Arızası Sonrası Yetersiz Destek Ve Yüksek Onarım Ücreti

Cihan
01 Haziran 2025 17:29