Özel Hayat Hastanesi (Bursa) ÖSS Olmasına Rağmen Belgesiz Ücret İstenmesi

Özel Hayat Hastanesi (Bursa) ÖSS Olmasına Rağmen Belgesiz Ücret İstenmesi
13 Haziran 2024 16:51

31.05.2024 tarihinde daha önce farklı hastanelere de gittiğim, şikayet ile ilgili Hayat Hastanesi ortopedi bolumu Dr. F**** V***** T***** beye gittim muayene oldum, MR ve röntgenim kontrol edildi ameliyat olmam gerektiği söylendi. Özel saglik sigortam olduğundan Özel sigortalar birimine yönlendirildim burada ameliyatım için provizyona çıkıldı. 05.06 da sigorta şirketimden SMS geldi ve ameliyatım için provizyon ön onayının verildiği bilgisi verildi. Hastaneden herhangi bir arama olmayınca 11.06 da aradım ve provizyon onayımın verildiğini herhangi bir ödeme çıktığını sanmadıklarını söylediler ancak kontrol edip arayacaklarını belirttiler. Aradılar ve dediler ki ameliyatınız 10 bin tl tutuyor, sigortanız 35 bin 240 lira ödemeye ön onay verdiği için 70 bin lira ödemem gerektiğini söylediler. Aradaki farkın neden kaynaklandığına dair mail veya belge göndermelerini benimde sigorta şirketime konuyu soracağımı söyledim. İlginç şekilde telefondaki görevli yazılı bir şey gönderemeyeceklerini, ancak sözlü beyan ettiklerini belirtti. Ben sizin sözlü beyanınız ile size 70 bin lira ödeyeceğim öyle mi diye sordum. Evet cevabini aldım. Sigorta aracı şirketim ile konuyu paylaştım kendileri de bu duruma şaşırdılar. Hangi sebep ile para istendiği konusunda hastanenin belge ibraz etmesi gerektiğini belirttiler. Ayrıca ilgili onayın verildiğini, taburcular esnasında oluşacak fatura ile alakalı hastane ile mutabakat sağlanacağını da yazılı bildirdiler. Defalarca hastaneyi arayıp istedikleri paranın sebebini sorsam da belge istesem de cevap alamadım. Sadece bizim ameliyat bedelim bu kadar beyefendi denildi.
Benim ameliyat olmam gerekiyor ve saglik sigortam var yasal olmayan 1 kuruş dahi ödemek istemiyorum. Konu ile ilgili açıklama talep ediyorum

Alaaddin
Alaaddin
Şikayeti Çözüldü

Arkadaşım ilk önce Allah şifa versin. Bu hastane acayip bir hastane bende şikayet ettim bir sonuç çıkmazsa demek ki bakanlık ya da başka bir birim tarafından korunuyo kollanıyo Sağlık Bakanlığına direk yazı yazdık göreceğiz sonuçlarını sana da tekrar geçmiş olsun

13 Haziran 2024 15:46

14 Eylül 2024 21:25