01 Temmuz 2024 14:52

ÖSYM KPSS sınav başvuru iptali
KPSS ön lisans sınavına başvurdum ancak lisans sınavına giren o yıl ortaöğretime giremiyormuş. Dilekçe yazıp gönderdim, 1 hafta oluyor. Bir cevap gelmedi. Yardımcı olabilir misiniz? Bir yeri aramam gerekli mi? İptal için para yatırmam gerekli mi?

01 Temmuz 2024 14:59

Teslim edildiğine dair kanıt

03 Temmuz 2024 15:04

Sınavım iptal oldu sonunda teşekkür ederim acaba para iadesi yapılacak mı yoksa onun içinde ayrı bir dilekçe mi göndermem gerekiyor

10 Temmuz 2024 02:41

Arkadaşlar ben iptal edebildim. Sorularınız var ise yardımcı olurum

Yorumlar (86)

Yusuf

Yasemin hanım siz dilekçeyi hangi adrese yolladınız söyler misiniz bir de ÖSYM dilekçeler sınava 1 hafta kalıncaya kadar kabul görür diyor ÖSYM nin resmi internette yazan adres Ankara asagiayranci no 28 diyor ama adres cankaya Ankara Bilkent 4d üniversiteler Mahallesi değil mi

Yasemin

Kılavuzdakini bilmiyorum ama araştırdığım birkaç sitede 5 hafta kalana kadar diyordu

Yasemin

Evet adres Çankaya Bilkent olanı yazmanız 1 hafta olan yanlış diye biliyorum tekrardan söyleyeyim sınava 5 hafta kalana kadar dilekçeler işleme alınıyor

Hakan

Kılavuzda bu şekilde yazıyor bende gönderdim ama iptal olursa bir mucize olacak

Yusuf

Yasemin hanım 1. Sorum şu: Ben 16 temmuzda ÖSYM merkez binasına dilekçem ulaşmış fakat ret yemişim tekrar yollasam kabul olur mu Sizce sınava 5 haftadan önce kabul olur mu yeniden. 2. Sorum acaba ÖSYM nin merkez Ankara binasına bizzat gidip dilekçeyi teslim etsem ve durumu açıklasam işleme geçer mi lütfen cevap verin 2 yıl ort. KPSS'ye hazırlandım emeğimin boşuna çıkmasını istemiyorum günlerdir moralim çok bozuk;(

Hakan

Ön lisans başvuru kılavuzunda 11 temmuzdan sonra gelen dilekçelerin isleme konmayacağı yazıyor maalesef

Yasemin

Merhaba yusuf bey öncelikle oraya gidip konuşmanız bir şeyi değiştirir mi bilmiyor ama gitme imkanınız var ise elden teslim edin ben dilekçe örneğimi aşağıya bırakmıştım birkaç arkadaş da bu şekilde yazarak kabul almıştı isterseniz bir de onu deneyin sınava kaç hafta var bilmiyorum eğer 5 hafta veya daha fazla varsa yazın sizin için daha iyi olur dilekçeden red yediğinizi nasıl anladınız acaba çünkü benim dilekçem ulaştıktan birkaç gün sonra kabul olmuştu yinede aklınızda birkaç soru kalmasını istemez iseniz gidip dilekçeyi tekrardan verin

Hakan

Yusuf bey reddedildiğini nasıl öğrendiniz

Yusuf

Ön lisans 1. Sınıf açıktan okumaktayım acaba kaydımı sildirsem ön lisans KPSS başvuruyu iptal ederler mi bilginiz var mı öyle ortaöğretim e girebilir miyim lütfen cevap verin

Yasemin

Bunun hakkında bir bilgim yok maalesef ÖSYM'yi ararsanız sizin için daha iyi olur

Yusuf

Ya da şu an dilekçeyi yollasam isleme koyarlar mi

Sınava 5 hafta kalana kadar dilekçeler kabul oluyor

Yusuf

ÖSYM yi aradım fakat 11 Temmuz son gün diyorlar Lakin dilekçeler sınava 5 hafta kalıncaya kadar geçerli değil mi lütfen cevap verin

Yasemin

Evet siz yinede bir dilekçe gönderin sınava 5 hafta varsa eğer 35 günden daha az kaldıysa dilekçeniz kabul olmaz maalesef

Kayaa

Nasıl hangi numarayı arafınız ben BÜ türlü baglanamıuorum yetkili birine hep tele sekreter çıkıyor

Merhabalar süreç kaç gün sürdü ben iptal etsem şimdi ortaöğretime başvurabilirmiyim acaba?

Yasemin

Benim sürecim 1 haftayı buldu maalesef tatiller filanda araya girince bir 9 10 gün sürmüştür en sonunda kabul olmuştu bildirim, mesaj veya arama almıyoruz arada bir ÖSYM'nin sayfasını kontrol ederseniz görebilirsiniz

Edanur

Süreç dilekçen ÖSYM teslim edildikten sonra onaylanırsa geçerli olup ortaöğretime başvuru yapabilirsin

Yusuf

Dilekçeler ne zamana kadar geçerli bilen var mı

Sınava 5 hafta kalana kadar yazılabiliyor 7*5=35 gün kadar kalması gerek

Dilekçeler sınava 5 hafta kalana kadar yazılabiliyor

Eren

Şimdi yapsak iptal olur mu sadece dilekçe göndermek yeterli mi başka bir şeye gerek var mı ücret vb.

Yasemin

Merhaba sınava 5 hafta kalana kadar dilekçe yazılabilir ÖSYM nin sayfasından dilekçe alabilirsiniz diğer yorumlarıma da bakarsanız PDF koymuştum sadece PTT gönderim ücreti vermeniz yeterli oluyor

Beyza

Merhaba ne yazdınız dilekçeye iptal olması için bende ön lisans için başvurdum ortaöğretime girrmıyomuşum iptal ettirmek istiyorum yardımcı olur musunuz

Sınav zamanına 5 hafta kalıncaya kadar dilekçe yazılabiliyor maalesef

Şeyma

Az önce aradım ayın 11 ine kadar sonmuş yani iptal edilmiyor.

Ecem

Ben KPSS ön lisans başvuru yaptım ve ücretini de ödedim. Şu an ön lisans okuyorum ama tercih mezun olmadan olmuyormuş. KPSS ön lisans başvuruyu nasıl iptal edeceğim. Mecbur KPSS lise ye başvuru yapmam lazım nasıl olacak bilginiz var mı siz nasıl iptal ettiniz

Sınava daha 5 haftayı geçkin süre var başvurunun iptal olması gerekiyor bence

Yasemin

Diğer yazdığım yorumlara bakarsanız hepsinde ayrıntılı bir şekilde yazdım ama büyük ihtimalle zamanı geçmiştir sınava 5 hafta kalıncaya kadar dilekçe yazılıp gönderilebiliyor

Ecem

16 Temmuz da gönderdim ne zaman iptal olur KPSS lisenin başvuruları başlamak üzere

Şeyma

Merhaba bende gönderdim ayın 12 sinde fakat hala onaylanmadı ve nedenini bilmiyorum yarın sizce tekrar mı göndereyim

Yorumlarda ya var dilekçe doldurcaksınız PTT den yollayacaksınız ÖSYM'ye

Kayaa

Merhabalar arkadaşım da dilekçe verdi dün teslim edilmiş, benim dilekçem teslim edildiği gün onaylanmıştı şimdi yenidenmi dilekçe yollayalım yoksa bekleyelimmi pazartesiyi

Yusuf

Kabul oldu mu seninki Dilekceler hala geçerli mi yollasak kabul ederler mi

11 Temmuz son günmüş onaylanmamış dilekçeler

Kayaa

İnşallah geç kalmam başvuru için önlisanı hemen iptal etmem lazım salı dilekçe verip

Kayaa

Referans numarasını yanlış yqzmışımmmmm o yüzden onaylanmamış salı yeniden vereceğim dilekçe

Yasemin

Salıya kadar bekleyin bazılarının onaylanmadı birkaç günü alabiliyor arada bir ÖSYM yi kontrol etsin pazartesi resmi tatil olduğu için boşuna uğraşmış olur

Tuba

Bugün öğrendim o şekilde göremediğimi yardımcı olur musunuz lütfen

Yasemin

Dilekçeyi Elle yazmanız gerekir aşağıdaki diğer yorumlarıma da bakarsanız dilekçe örneğini görebilirsiniz diğer bir yorumda dilekçenin PDF vardır dilerseniz burayada koyacağım dilekçenin çıktısını alıp bilgilerini doldurabilirsiniz

Tuba

Yasemin hanım nasıl yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz bugün göndersem yetişir mi

Bunu yazsanız yeterli

Tuba

Çok teşekkür ederim ne yazacağız tam olarak

Dilekçe örneği

Berivan

Bende bugün göndereceğim umarım kabul ederler. Zarfın içine dilekçe yazıp göndermemiz yeterliymiş.

Eren

Arkadaşlar benimde iptal oldu yasemin hanım sayesinde 8 temmuzda gönderdim dilekçeyi başvurum iptal oldu sadece geç kalmayın buradan bir şey yazınca bildirim gelmiyor Instagram'dan yazabilirsiniz erenkavuss

Eren

Son itiraz ne zaman biliyor musun

Yasemin hanım çok teşekkürler

Yasemin

Rica ederim ne mutlu sizin adınıza yardımcı olabildiysem çok güzel bir şey 🙂

Berivan

Yasemin hanım zarfın içine dilekçe dışında başka bir evrak koydunuz mu bir de dilekçeyi Elle mi yazmıştınız? Bende yarın göndereceğim yardımcı olur musunuz

Yasemin

Merhaba kusura bakmayın buradan bildirim olarak gelmiyor inşallah halletmişsinizdir sadece dilekçe göndermeniz yeterli olur başka bir şey yapmanıza gerek yok internet üzerinden yapılanlar kabul olmuyor el ile yazılı dilekçe olmalı

Tuba

Berivan hanım yaptıysanız yardımcı olabilir misiniz banada

Berivan

Buradan gönderme imkanınız yok mu Instagramı dondurmuşum

Eren

Ben hem el ile hem bilgisayardan gönderdim 1 veya 2 gün oldu başvuru iptal oldu zarfın içine sadece dilekçe koyun isterseniz dilekçe örneğini atabilirim Instagram'da yazabilirsiniz erenkavuss

Şeyma

Merhaba yasemin hanım evrak referans numarasına ne yazacağız onu bulamadım, yazışma adresine kendi bilgilerimizi mi ekleyeceğiz kısıtlı bir zamanım var bu yüzden doldurulmuş bir örneğini bulamadım o yüzden yardımcı olursanız sevinirim, bilgisayarda mı yazıp göndermek gerekir dilekçeyi?

Yasemin

Merhaba şeyma hanım evrak referans numarasını ÖSYM uygulamasından veya sitesinden e devlet veya kendi şifrenizle girerek ÖSYM den almanız gerekmektedir genel işlemler dilekçesinden çıktı alıp Elle yazılı bir şekilde zarfa koyarak gönderirseniz sizin için daha iyi olur faks mail veya bilgisayar üzerinden dilekçeler kabul edilmiyor

Şeyma

Merhaba yasemin hanım aynı durumdayım, evrak referans numarasına ne yazacağız onu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Yasemin

Ösym aday işlemlerine girmeniz gerekmektedir işlemler kısmından evrak numaranızı alabilirsiniz

Gülten

Dilekçeyi gönderdiğin iptal için herhangi bir ödeme yapılmalı mı ÖSYM'ye peki

Yasemin

Hayır sadece PTT'ye gönderim ücreti ödemeniz yeterlidir

Kayaa

Çok şükürr benimde dilekçem onaylanmış başvurum iptal olmuş. Sizden Allah razı olsun sizin sayenizde ilerledim bu süreci yasemin 🙏🏻🙏🏻

Kayaa

Dilekçe onaylanınca bildirim gelmiyor ÖSYM ye girin oradan başvurularıma girin 2024 önlisan başvurunuz kalkmış görünecek benimki öyle oldu

Sibel

Kaya bey rica etsem benimle iletişime geçme imkanınız var mı? Ben de dilekçemi geçen hafta verdim ama hala onaylanıp onaylanmadığı hakkında bilgim yok

Sibel

Kaan bey ne zaman verdiniz dilekçenizi? Onaylandığını nereden öğrediniz acil yardımcı olur musunuz rica etsem

Yasemin

Sizin adınıza çok sevindim tebrik ederim. İnşallah diğerleri de istediğine ulaşmıştır

Kayaa

Dilekcekce için ÖSYM ye para verdiniz mi, ben sadece PTT'ye ödeme yaptım gönderi ücreti yanlış bir şey yapmamışımdır inşallah

Sibel

Kaya bey başvurunun iptali için ne zaman başvurdunuz acaba?

Berivan

Merhaba siz zarfın içine dilekçe dışında bir şey koydunuz mu? Yardımcı olabilir misiniz

Yasemin

Dilekçe için ÖSYM ye para vermedim sadece PTT ye gönderi ücreti ödedim

Eren

Böyle bir dilekçe hazırlayıp göndersem kabul edilir mi PTT yoluyla göndereceğim zarfa koydunuz mu acaba

Yasemin

Evet bu kağıdı eksiksiz doldurun lütfen ben zarfa koyarak gönderdim PTT ile sizde öyle yapın

Gülten

Yasemin merhaba aynı durumu bende yaşadım dilekçeyi ve nereye gönderdiğini lütfen anlatırmısın hiçbir yerde bir bilgi bulamıyorum

Dilekçeyi Ankara ÖSYM gönderdim internette yazan adresi yazdım

İrem

Merhaba ücret ödediniz mi ödediyseniz ne kadar ve nasıl ödediniz bilgi verir misiniz?

Yasemin

Evet 350 TL ücret ödemiştim Ziraat bankasından ödemeler eğitim ödemeleri yaparak ödemiştim

Kayaa

Dilekçeyi zarfa koydunuzmu lütfen cevap verin

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Sınav Ücreti İadesi
1 Takipçi