Sınav Ücreti Yatmadı

5663 Görüntülenme
ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda bazen ek ücretler talep edilebilmektedir. Ancak bazı adaylar, bu ek sınav ücretlerinin yatmadığına dair sorunlar yaşamaktadır. Bu durum, adayların sınavla ilgili süreçlerde aksaklıklar yaşamasına yol açabilir.
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 04 Ekim 2023 09:15

Sorunun Neden Kaynaklandığı:
Ek sınav ücretinin yatmadığına dair yaşanan sorunlar genellikle aşağıdaki sebeplerden dolayı kaynaklanabilir:

Banka İle İlgili Sorunlar: Ödemenin yapıldığı bankanın sisteminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle ödemenin ÖSYM sistemine düzgün bir şekilde iletilmemesi.
ÖSYM Sistemi Sorunları: ÖSYM'nin kendi online sistemlerinde yaşanan teknik hatalar.
Yanlış Bilgi Girişi: Adayların ödeme yaparken hatalı bilgi girmesi (TC kimlik numarası, sınav numarası gibi).
Ödeme Süresinin Aşılması: Son ödeme tarihinden sonra yapılan ödemelerin sistem tarafından kabul edilmemesi.

Sorun Yaşayanlara Öneriler:

Ödeme Makbuzunu Saklayın: Ödeme yaptığınıza dair makbuzu saklamanız, herhangi bir aksilikte bu belgeyle sorununuzu kanıtlama olanağı sağlar.
ÖSYM İletişim Kanallarını Kullanın: ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunan iletişim numaralarını veya e-posta adresini kullanarak sorununuzu bildirebilirsiniz.
Banka İle İletişime Geçin: Eğer ödemenizi banka üzerinden yaptıysanız ve bir aksilik olduğunu düşünüyorsanız, bankanızla iletişime geçerek ödeme detaylarını kontrol edin.
Sistem Kontrolleri: ÖSYM'nin online sistemine giriş yaparak, ödeme ve sınav bilgilerinizi kontrol edin. Bazen sistemdeki güncellemelerle sorunlar otomatik olarak çözülebilir.

Eğer sorununuzu çözemediyseniz ve daha fazla kişiye ulaşarak benzer sorunlar yaşayanlarla iletişim kurmak istiyorsanız, Şikayetvar sitesi üzerinden şikayetinizi yazabilirsiniz. ÖSYM ya da diğer kurumlar hakkında yaşadığınız sorunları burada dile getirerek hem diğer adaylardan yardım alabilir hem de konu hakkında farkındalık yaratabilirsiniz.

Oyla
Selvi
Selvi
26 Mart 2025 17:37

23.02.2025 MSÜ sınavında görev aldım. Değerlendirme formunu 26.02.2025 de doldurdum fakat hala param yapmadı 33 gün geçti üzerinden. Kiminle iletişim kurmamız lazım bunun için. Daha önce hiç böyle olmamıştı hemen yatmıştı ücretler.

Oyla

03 Aralık 2025 15:24

ÖSYM E-YDS Başvurusunda Sistemsel Hatalar Ve Güven Sorunu

Salih
03 Aralık 2025 15:14

AÖF Tıbbi Sekreterlik Kayıt Ücretini Yatırmada Yaşanan Sistem Hatası Ve Mağduriyet

Nisanur

ÖSYM ALES Başvurum Ve Ödeme İşlemlerim Sistemde Görünmüyor

Selma
16 Ekim 2025 00:10
osym-ales-basvurum-ve-odeme-islemlerim-sistemde-gorunmuyor-1.jpg

ÖSYM Online Başvuru Sisteminde Ödeme Adımında Hata Nedeniyle Başvuru Tamamlanamıyor

Esma
15 Ekim 2025 14:25
osym-online-basvuru-sisteminde-odeme-adiminda-hata-nedeniyle-basvuru-tamamlanamiyor-1.jpg

ÖSYM Sınav Ödemelerinde Erişim Sorunu Mağduriyet Yaratıyor

Emre
15 Ekim 2025 14:07

ÖSYM Sitesinde Sınav Başvuru Ücreti Ödenemiyor Teknik Sorun Mağduriyet Yaratıyor

Aleyna
15 Ekim 2025 14:06
osym-sitesinde-sinav-basvuru-ucreti-odenemiyor-teknik-sorun-magduriyet-yaratiyor-1.jpg

ÖSYM YDS-2 Ödeme Sayfasındaki Teknik Sorun Nedeniyle Mağduriyet Yaşadım!

Şevval
15 Ekim 2025 13:21