Opel Marka Araba Çilesi

Yakup
04 Temmuz 2023 16:49

Opel Corsa 2013 Model otomatik arabamı güvendiğim bir üniversite hocasından ekspertiz yaptırmak suretiyle nisan 2020 yılında aldım ve Ekspertizde hiçbir problem çıkmamasına rağmen aracım 3,5 yıldır sürekli arıza vermektedir. 3,5 yıl önce yıl önce 62.606 kilometrede aldığım aracım ile 20.000 kilometre bile yol yapmamama rağmen 2 defa Şanzıman arızası yaşadım, 3 kere hararet sorunu yaşadım ve hala sorun çözülemedi. 2 defa yurt dışından parça beklemek zorunda kaldım. Aracımın vites swici de değişti. Yurt dışından gelen parçalar arabama takıldığında sorunlar gene de çözülemedi. Ve bu değişimi yapan Bursa'da bulunan resmi Opel servisidir.

Şu an Aracımın şanzımanın beyni denilen bir parçayı beklemekteyim. Aracım 72 gündür bir serviste beklemektedir. Çanakkale'de bulunan resmi Opel servisinin ilgisizliği artık o kadar artmış ki yapılan işlemlerin belirtildiği raporda aracın plakasını bile doğru yazmamışlar bunlara dair belgeleri sizlerle paylaşacağım.

Bu kadar arıza veren bir aracı Opel gibi itibarlı bir firmanın üretmesinin manası nedir, bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Opel araçlarını Afrika 'da mı üretiyor. Gerçekten anlamış değilim. Türkiye'nin 3 sınıf bir ülke gibi bu servislere ve Opel gibi markalara mahkum olması da kabul edilebilir bir durum değildir. Yaşadığım bütün bu olaylardan ötürü çalıştığım yerdeki arkadaşlarıma yakınlarıma çocuklarıma iletişimde bulunduğum her insana Opel marka arabalardan uza k durmalarını tavsiye e ediyorum ve Opel marka araçlara sahip olan tanıdıklarıma da neden hala Opel marka arabalarını neden gala ellerinde bulundurduklarını soruyorum ve sormaya da devam edeceğim.

06 Temmuz 2023 13:52

Opel Corsa 2013 Model otomatik vites arabamı 28/04/2020 tarihinde ekspertiz yaptırmak suretiyle satın aldım. Ancak ekte sunduğum ekspertiz raporunda hiçbir problem çıkmamasına rağmen aracım 3 yıldır sürekli arıza vermektedir. 28/04/2020 tarihinde, 62.606 kilometrede satın aldığım aracım ile 30.000 kilometre bile yol yapmamama rağmen bu süreçte 2 defa Şanzıman arızası, 3 kere hararet sorunu yaşamış bulunmaktayım. Bu süreçte aracımı öncelikle 29/08/2020 tarihinde Çanakkale Seba Başaranlar Opel yetkili servisine götürdüm. Daha sonrasında ise 10/03/2021 tarihinde, hararet yapıp yolda kaldığı için çekici vasıtasıyla aracımı Bursa Nilüfer Neskar Opel Yetkili Servisine götürdüm. Serviste uzun süre yurt dışından parça beklemek durumunda kaldım. Yapılan kontroller sonucunda arızanın giderimi için belirtilen tüm parçalar değiştirilmesine rağmen aracımdaki sorunlar çözülmedi. Ekte sunduğum evraklarda Opel yetkili servislerince değiştirilen parçaların listesi bulunmaktadır. Opel yetkili servislerinden aldığım hizmet sonucu aracımdaki sorunlar giderilmediğinden, aracımı özel servise götürmek ve ekstra masraf yapmak mecburiyetinde kaldım. Özellikle aracımdaki hararet sorununun kaynağı, Opel yetkili servisleri tarafından tespit edilememiştir. Aracın hararet yapmasına ilişkin esas sebep tespit edilemediğinden, şanzımanın soğutulmasına ilişkin parçalar işlevsiz hale gelmiş ve şanzımanın beyninin yanmasına sebep olmuştur. Bu süreçte iki defa yaşadığım şanzıman arızası, tamamen Opel yetkili servislerince tespit edilemeyen ve giderilemeyen hararet sorununun neticesidir. Eğer Opel yetkili servislerince aracımın hararet sorunu tespit edilip çözülseydi, tüm bu arızalar ve maddi manevi kayıplar meydana gelmemiş olacaktı. Dolayısıyla Opel yetkili servislerince yerine getirilen ayıplı hizmet neticesinde maddi manevi çok büyük zarara uğramış bulunmaktayım. Şikayetimin çözülmemesi ve zararımın tazmin edilmemesi halinde Opel yetkili servislerinden aldığım ayıplı hizmet neticesinde uğradığım maddi manevi zararın tazmini için yasal yollara başvurma zorunluluğum doğacaktır.

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
02 Mayıs 2024 20:12
Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Aracım 3 Aydır Serviste, Mağduriyetim Giderilmiyor!

Görkem
20 Haziran 14:16
Ferzan sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa'nın Geri Vites Sorunu Ve Müşteri Mağduriyeti

Ferzan
09 Şubat 00:45
Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa Müşteri Hizmetleri

Selçuk
13 Temmuz 2024 19:46
Opel Corsa Müşteri Hizmetleri
Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa'nın Kronik Arızaları Ve Servis İlgisizliği Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

Görkem
12 Ekim 15:49