Garanti Kapsamında Akü Sorunu Ve İletişim Eksikliği

Garanti Kapsamında Akü Sorunu Ve İletişim Eksikliği
Erdem
13 Kasım 2024 15:58

2022 model Opel Corsa aracımın garantisi devam ederken aküde aşırı oksitlenme nedeniyle aracımı önce bir akü servisinde kontrol ettirdim, ardından İstanbul Opel Global yetkili servisine götürdüm. Servis danışmanı, akünün fotoğrafını gösterdiğimde akünün patladığını ve değişmesi gerektiğini belirtti. Ancak, akü garanti süresinin 2 yıl olduğunu söyleyerek değişimin ücret karşılığı yapılabileceğini ifade etti. Aracın garanti kapsamında olduğunu belirttiğimde ise aynı gün içinde servis tarafından aküde ve araçta "hiçbir sorun bulunmadığı" ve sadece temizleme işlemi yapıldığı söylendi.

Bu konuda üretici Varta Türkiye ile görüştüm ve akünün fotoğraflarını paylaştım. Üretici tarafından yapılan inceleme sonucunda, akünün üst kapağında ciddi bir kaçak olduğu, bu durumun aküyü işlevsiz ve emniyetsiz hale getirdiği ve garantiden değişiminin gerekli olduğu bildirildi. Buna rağmen, Opel Global yetkili servisi sadece cihazla kontrol yaparak ve gözle görülebilir. Bariz bir sorun olmasına rağmen ne araçta ne de aküde herhangi bir sorun bulamadığını belirtti. Üstelik, aracımda akü kaynaklı bir tehlike oluşmayacağını belirten bir servis çalışanı da oldu.

İki gündür akünün değişimini beklemekteyim ve araç tarafıma ne zaman teslim edileceği konusunda bilgilendirme yapılmadı. Aracımın güvenli şekilde kullanıma uygun hale getirilmesi ve akünün garanti kapsamında değişimi ile ilgili ivedi işlem yapılmasını ve teslim tarihi konusunda bilgilendirilmek istiyorum.

Maalesef sosyal medya gibi platformlar kullanılmadan birçok konuda çözüm sağlanmadığından, yaşadığım bu durumu burada paylaşma gereği hissettim.

Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa Akü Garanti Sürecinde Yetersiz Destek Ve Mağduriyet

Ebru
31 Mayıs 2025 14:49
opel-corsa-aku-garanti-surecinde-yetersiz-destek-ve-magduriyet-1.pdf
Ender sonuçtan hiç memnun değil

Ender
19 Kasım 2023 19:45
Oya sonuçtan memnun

Oya
24 Mart 2025 15:22
"Yaşadığım olumsuz süreci yaptığınız hediye indirim jesti ile telefi etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim. Umarım bundan sonra böyle tatsızlıklar yaşamayıp Opel'i tercih etme konusunda yanılmamış olurum."
Feridun sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa 1.2 Motor Arızası Ve Garanti Sorunu

Feridun