Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvuru Sürecindeki Aksaklıklar

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvuru Sürecindeki Aksaklıklar
09 Ocak 2024 16:28

Yaklaşık 5 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve bir Türk vatandaşıyla evliyim. 8 yıllık evliliğim var. 9/8/2022 tarihinde evlilik yoluyla Türk vatandaşı olmak için başvuruda bulundum.

Mülakat için İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne çağrıldım. 26/2023 tarihinde vatandaşlık için parmak izi ve fotoğraf işlemleri için karakola çağrıldım.

Daha sonra polis evimi iki kez ziyaret etti. 20/3/2023 tarihinde evraklarımın Genel Müdürlüğe ulaştığına dair mesaj aldım. 20/6/2023 tarihinde evraklarımın arşiv araştırması için ilgili kişilere gönderildiği ve oradan da 1 haftadır yavaşlama olduğu, yani 6 aydır evraklarımın o aşamada olduğu bilgisi tarafıma bildirildi.

Şahmar

Kardeş ben 11/1/2022 başvuru yaptım mart ayında mülakata gırdım. Nisan ayından bu yana halen arşiv araştırması devam ediyor yazıyor. 3 ay önce polis geldi ve durum değişecek dedi değişmezse Nüfus ve Vatandaşlık İşleri müdürlüğüne gıdınız dedi 2 sene oldu başvurum halen arşiv araştırması devam ediyor.

Ayhan

Kardeşim bende 2021 yılında evlilik yoluyla müracaat ettim vatandaşlık için 2025 yılı oldu hala arşiv araştırmasında ne kadar sürecek bilmiyoruz

Şaziye

Merhaba bizde bu aşamalardan geçtik 2 yildir bekliyoruz tekrar emniyetten çağırdılar parmak izi istiyorlar bu nedir

Nüfus Müdürlüğü Arşiv Araştırması

23 Ocak 2024 05:35
Nüfus Müdürlüğü Arşiv Araştırması

28 Kasım 2023 14:30

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Türk Vatandaşlığı Kazanılmasında Bitmek Bilmeyen Arşiv Araştırması

04 Ekim 2023 00:09
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Kategorileri