Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığı Başvurumuz Hâlâ Sonuçlanmadı

11 Nisan 2024 17:40

Ben ve eşim Ahıska Türkler'i olarak istisnai vatandaşlık başvurusunda bulunduk eşim 2021 temmuz ayında başvuru yaptı, ben ise Mart ayı 2023 de başvuruda bulundum. Fakat ikimizinde başvurumuz sonuçlanmadı. Eşimin annesi babası kardeşleri Türk vatandaşı oldular eşimden sonra başvurmalarına rağmen, hepsinin en fazla bir senede başvuruları sonuçlandı fakat biz hâlâ bekliyoruz. Bizim 1 kızımız var (2 yaş) diğeri de yolda, üstelik eşim Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi diş hekimliği Fakültesi mezunu olmasına rağmen mesleğini icra edemiyor maalesef. Ve haliyle vatandaş olmadan Türkiye'de geçinmek zor. Buradan yetkililere sesleniyorum, İstisnai olarak Türk vatandaşlığı başvurumuzun artık sonuçlanmasını istiyoruz

18 Haziran 2025 01:31

Merhaba Bursa İl Nüfus Müdürlüğü. Ben 2022 yılında listeye başvurdum. Listeden çıktım akabinde 2023 yılının mart ayında vatandaşlık başvurusunda bulundum. Benimle aynı yıl başvuran teyze kızım 1 yıl önce vatandaşlık aldı. Ben hala bekliyorum. Üstelik otizmli bir kızım var tedavisi de bayağı masraflı yetişemiyoruz. Çok zor vatandaş olmadan hastaneye gitmek muayene olmak ilaç almak. Rehabilitasyon merkezleri de pahalı devlete başvurduk uzun dönemli yabancılara sosyal yardım etmiyorsunuz. Bari vatandaşlık başvurumu olumlu sonuçlandırın talep ediyorum

30 Eylül 2025 15:13

Başvurumuz onaylandı çok şükür.

Yorumlar (8)

Aydin
Aydin

Merhaba yeni bir değişiklik oldu mu. ?

Banu

Evet vatandaşlık aldık. Biraz geç oldu ama çok şükür Ağustos sonu onaylandı

Eldar

Merhaba, sizde bir değişiklik oldu mu acaba?

Hayır

Eldar

Merhaba sizde bir değişiklik oldu mu?

Banu

Herhangi bir değişiklik yok maalesef

Aziz
Aziz

Merhaba, sizde değişiklik oldu mu acaba?

Banu

Hayır herhangi bir değişiklik yok

Nüfus Müdürlüğü Arşiv Araştırması

23 Ocak 2024 05:35