Baransel sonuçtan hiç memnun değil

Nttgame.com Hesap Güvenliği Ve Kişisel Verilerin İhmali

Baransel
25 Mayıs 2024 19:23

NTTGame'nin Türkiye yayın haklarını aldığı Knight Online isimli oyunda senelerce vakit geçirdim. 2014 yılında AnyOTP isimli çift korumalı hesap güvenliği sağlayan uygulamaya geçileceği duyuruldu. O hafta şehir dışında olduğum için bu konuyla ilgilenemedim. Aynı hafta, 7 yıldır düzenli olarak oynadığım karakterim soyuldu.

Karakterimde son seviye eşyalar bulunuyordu; full +3 ve +10 itemlerle dolu bir hesap olduğunu söyleyeyim size. İlk açtığım sunucu Akara isimli sunucuydu, sonrasında Ephesus ve Diez olarak sunucunun ismi değişti ve birkaç farklı sunucuyla birleşti.

Sıkı önlemler almıştım. Hesabımın şifresini kimseyle paylaşmadım, hesabıma kendi bilgisayarım dışında başka hiçbir bilgisayarda bir kez bile giriş yapmadım. Şifremi basit sıralı şekilde değil, oldukça karışık, uzun ve büyük-küçük harfler ile özel karakterler içeren 16 haneli olarak kullanıyordum. Hesabımdaki tüm eşyalar kilitliydi. Bilgisayarımda Youtube.com ve Facebook dışında hiçbir internet sitesine giriş yapmadım. Gördüğünüz gibi oldukça paranoyakça gözüküyor ama bu durumdan sakındığım için elimden gelen tüm önlemi titizce aldım. Şifremi her zaman ekran klavyesi ile yazıyordum.

23 Ağustos 2014 günü her zamanki gibi oyuna girdim, arkadaşlarımla 1-2 saat vakit geçirdim. Akşam 20:00 gibi oyundan çıktım ve uyudum. 24 Ağustos 2014 günü sabah 10:00'da bilgisayarın başına geçtim ve hacklendiğimi gördüm. Aynı gün, farklı klanlara mensup birçok arkadaşımızın hacklendiği haberlerini almaya başladık. Aynı gün bilişim suçlarına müracaat ettim ve şikayette bulundum.

Şikayetten yaklaşık 1 ay sonra bana emniyetten dönüş sağladılar. IP'ye ulaştıklarını fakat yurt dışı temelli bir IP olduğunu söylediler. NTTGame, karakterimi soyanlarla ilgili hiçbir yardımda bulunmadı. O dönem, karakterlerin toplu soyulduğunu kabul ettiler (bu bence kendi hesap güvenliği ihmal ve hatalarının olduğunu kabullenişin apaçık kanıtı) ve bununla ilgili ticket atarsanız eşyaları +3 olanları +1 ile, +10 olanları +8 ile tekrar vereceklerini söylediler. Telafide bulunacakları eşyalar, benim maddi kaybımın çeyreğini bile karşılamıyordu. Kişisel verilerimize ve hesaplarımızın güvenliğine sahip çıkamadıkları için karakterlerim soyuldu. O dönemki zararım 5000 TL civarındaydı (2014 Asgari Ücret: 850 TL). Hiçbir şekilde harcadığınız vaktin veya maddiyatın karşılığı yok, çünkü firma güvenlik önlemi bile almamış durumdaydı. Olan vaktimize ve cebimize oldu.

Muhammet

Edit itemlerin tekrar verileceğini sanmam. +8 +1 çok bile.

Knight Online'da Güvenlik Açığı Ve Mağduriyet

26 Mart 21:38