İhsan sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Piston Sorunu Kronik

22 Mart 2023 03:10

2016 ekim ayı trafik çıkışlı sıfır kilometre Nissan Pulsar 1.2 benzin otomatik en üst paket olan arabamı aldığım günden beri yetkili serviste bakımlarını yaptırdım. Dışarıda bir vidasını bile söktürmedim. 18 Mart 2023 günü araç fazlasıyla titreme yapıyordu. Pazartesi günü ilk iş yetkili servise götürdüm. 1 saat sonra aradıklarında piston arızası olduğunu ve parçaların birbirine kaynadığını söylediler. Önceki bakımlarda ise yağ eksiltmesi olduğunu ama önemli bir sorun olmadığını da konuşmuştuk. Şimdi ise bana çıkan fiyat en az 90 bin ve üst limit olarak 190 bin lira. Rektefiye edilirse duruma göre motor açılmadığı için net söylenemiyor 90-100 bin, sıfırlanırsa motor 190 bin lira. Yani delirmişler burada insanı delirten durum ise hakkımızı arayacağımız hiçbir kurumun olmaması ne yaparsak yapalım o para dışarıda ya da serviste ödenip tamir edilmesi yani Nissan denen marka bizi mağdur edip müşterilerinin yanında durmuyor. Ve bu sorun 1.2 otomatik benzinli motorlarda kronik olarak çoğu servis ve sanayii sitelerindeki ustalar tarafından söyleniyor. Nissan yolda bırakır biz tecrübe ettik sizinde başınıza gelmesin

17 Ağustos 2023 12:04 (Şikayetten 4 ay sonra)

Sayın İhsan Bey, Tüm bilgi ve ihtiyaçlarınızda Gülümseme Hattımızı (0216 651 84 20) arayabilirsiniz. Saygılarımızla, Nissan Türkiye Müşteri İlişkileri" İyi çalışmalar.

Yorumlar (5)

Metin

Aynı sorunu yaşadık aynı parayı ödedik. Nlssan alan herkes kenarda bir araba parası daha bulundurmalı tamir için. Biz yaşayarak öğrendik bunu.

Ali

Merhabalar,2016 Kasım çıkışlı Pulsar 1.2 X-tronik tekna sahibiyim. 2023 te 60 000 bakımına yakın, seyir halinde iken "düşük yağ basıncı, aracı durdurun "ibaresi sonucu servise gittim. Araç yağ eksiltiyor, garanti süreniz geçti dediler. Bizde gizli ayıp iddiasıyla dava açtık Mahkeme bilirkişi tayin etti. Bilirkişi yağ eksiltme var tespitinde bulundu. Nissan her 15 000 de bir bakım yaptırdıysam da ilk 2 bakımda 1 seneyi geçtikten sonra yaptırdığımdan bahisle yağ eksiltmenin üretimden değil de, benim yılık bakımı geçirdikten sonra 15 000 bakım yaptırdığını iddia etti. Mahkemede bilirkişi raporuna rağmen ilk 2 bakımda yılı geçirerek özen göstermediğim i ileri sürerek davamızı reddetti. Bizde istinafa giderek itiraz ettik. Adli tatil itiraz değerlendirilmesini bekliyoruz... Benim Nissan in hangi modeli olursa olsun Bakımını 1 yıl geçtikten sonra yaptıran arkadaşlar in bunu gösteren servis kayıtlarına ihtiyacım var. İlginize teşekkür ederim. Ali Rıza G**

Ümit

Merhaba üstad, Eksilen yağ ile uzun süre km yaptınız mı? Araç yağ uyarısı vermedi mi?

İhsan

Araç hiçbir sorun göstermedi hiçbir ışık yanmadı çünkü yağ eksik kalmadı

İhsan

Merhabalar Eksik yağ ile asla binilmedi arabaya yağ eksiltme sorunu başladı dediklerinde sürekli kontrol ettirdim servise ve hiç sorun yaşamadık yağla ilgili

Oğuzhan sonucu yetersiz buldu

Yetkili Serviste Bakımlı Aracım Yolda Kaldı Arıza Tespitine Yüksek Ücret İstendi

Oğuzhan
02 Eylül 11:26