İstanbul Minibüsçüler Odası Dolmuşçuların Gereksiz Ve Uzun Korna Çalmaları, Çileden Çıkardı!

22 Mart 2024 07:16

Dolmuş şoförlerinin büyük bir kısmı, insan hayatını hiçe sayarak dakikalarca kornaya basıyor sabahın beşinden akşam gece 23'lere kadar, fütursuzca, saygısızca kornaya basıyorlar, bunlarda ne bir saygı ne eğitim, ne kültür ne de bir ahlak kırıntısı yok. İşin daha da kötüsü bunlara dur diyecek hiçbir otorite de yok, ne bir trafik polisi ne bir kamu görevlisi ne belediye. Burası sanki Afganistan, Hindistan, Bangladeş burası nasıl bir coğrafya? Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar saygısız, bu kadar nezaketsiz, bu kadar düşüncesiz dolmuş sürücüleri yoktur. Bu kadar fütursuzca kornaya basmalarını engelleyecek bir kamu gücü yok mudur? Dolmuş şoförlerinin bu saygısızlığına bir son verin, Ya eğitim ile olmazsa, ceza yazarak. Çoğu şoför bu yaptığının kötü bir şey olduğunu insanları rahatsız ettiğinin farkında bile değil, en azından bunların odasına, derneklerine her nereyse kısa bir süre eğitim bile verilse, çoğu bu insanının sinirlerini bozan, huzurunu kaçıran davranışından vazgeçer, azaltır. O kadar kontrolsüzler ki, sıkışan trafikte, saygısızca dakikalarca kornaya basmalar, durağa gelirken uzun uzun kornaya basmalar. Artık bu gidişe bir dur deyin, sayın kaymakam, emniyet Müdürüm, sadece bir trafik polisi bile görevlendirilse çok şey değişir kanaatindeyim.

10 Eylül 2023 10:41

03 Ekim 2023 09:05