Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) E-Okul Kayıt Sorunu Ve Yaş Uyuşmazlığı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) E-Okul Kayıt Sorunu Ve Yaş Uyuşmazlığı
27 Ağustos 2024 18:38

Sayın Milli Eğitim Bakanlığı,

Oğlum M*** 4. sınıfı bitirmiştir. E-okulda kayıtta yaşı uygun olmadığı söyleniyor. Kayıtlı okul çıkmıyor. İlkokulda 1 yıl erken gitti ama yaşı ay olarak sınırdaydı. Ben velisi olarak imza atıp 1. sınıfa başlattım. Şimdi oğlum Adana Emine Türkan İ*** Okulu 4. sınıf mezunu oldu. 5. sınıfa geçti. M***** A*** İ*** Ortaokulu ikametgâhım içinde bulunuyor. Nasıl kayıt yaptırmam lazım? Sistem, oğlumun yaşını küçük göründüğünü belirtiyor. Yardımcı olur musunuz, sayın bakanım?

Yorumlar (27)

Ezgi
Ezgi

Merhaba, aynı şey bizde de yazıyor. Nasıl hallettiniz acaba?

Melek

Geçen sene bizde oldu okul okul açıldıktan 3 gün sonra biz gittik okulun kendisi ilçe Milli Eğitim müdürlüğü ne dilekçemizi iletti nakille aldırdım okul açıldıktan sonra internet ten yapılamayan kayıtlar okula dilekçe verilerek yapılıyor şimdi 6. Sınıf olduk biz

Var mı bir gelişme

Ytr

Çözümee ulaşan oldu mu acaba lütfen cevap yazsın bizde ona göre yapalım çocuğumun morali çok bozuk okula gidemiycegi için

Ytr

Birebir aynı durumdayız MEB gittim okula gittim beklememizi söylüyorlar siz naptınız acaba sistemsel olduğunu söylüyorlar elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz

Tuğba

Okulun adres güncellemesi yapması gerekmiyor mu

Şaziye

Merhaba bir değişiklik var mi acaba? Bizim e devlette hala aynı gözüküyor değişmedi hiçbir şey

Şaziye

Merhaba bizim düzeldi e devlette şube belli olmuş

Melek

Bizde de aynı gözüküyor yarında aynısı olursa ilçe Milli Eğitim e gideceğim

Kübra

Aynı sorununbende yaşıyorum düne kadar okulu belliydi bugün yaş tutmuyor yazıyor okuldaki mudur yardımcıları adresleri e okulda. Güncellememişler kayıt parasını almak için kayıt için okula gitmediğimiz için öyle bir de adresiniz doğruysa sıkıntı etmeyin gelin okul aile birliği kayıt için bekliyor diyor

Düzeldi mi acaba

Şaziye

Merhaba bizim e devlette düzeldi şube belli olmuş

Melek

Kayıt parası ödemeyin yasal değil yasak okul müdürü okuldan ödeneğini devlet aracılığıyla alıyor bu onların görevi hiçbir ücret vermeyin biz devlet okulunda okuyoruz paramız olsa özel okula gider çocuklar zaten

Kübra

Ya dediğim gibi okula gitmeye mecbur bırakıyorlar kayıt parası için inşallah cuma gününe kadar sorun çözülür

Şaziye

Merhaba evet bize de nüfus müdürlüğüne ilettik adres soruşturması yapılacak sonrasında eğer adresiniz doğru ise yazılırsınız dediler ama pazartesjye kadar şubeler belli olacakmış nasıl olacak anlamadım emniyetten vs gelen giden de yok çocukların okul ismi gözükmemesi çok değişik yani

Şaziye

Umarım düzelir çocuklar sonra açıkta kalıp okul para talep etmez şube de belli olunca hepten açıkta kalmazlar inşallah

Şaziye

Merhaba bir çözüm bulabildiniz mi? Biz okul ile görüştük ama maalesef bir çözüme ulaşamadık

Tuğba

Merhaba sorununuz çözüme ulaştı mi acaba bende aynı durumdayım şu an

Çiğdem

Merhaba MEB aradım. Şu an sınıflar belli olacağı için genelde bu sorun varmış. 1kaç güne düzelir sık sık kontrol edin denildi.

Cemal
Cemal

Sorunu çözebildinizmi aynısı bizde de çıkıyor

Melek

Okula gittim ikametgah inizi çıkartıp okul il müdürlüğü ne dilekçe yolluyormuş yaptık biz bakalım ne çıkacak sonuç

Melek

Hayır henüz bir cevap alamadım

Şaziye

Merhaba aynı sorunu yaşıyorum sizin sorununuz çözüldü mu çözüldüyse nasıl oldu

Şaziye

MEB'i aradım okul ile görüşülmesi gerekiyor dedi

Çiğdem

Aynı sorunu yaşıyorum. 5. Sınıfa geçmesine rağmen yaşı kayıt olmaya uygun değil ibaresi çıkıyor

Hayır bir cevap alamadım

Melek

Hayır canım henüz bir cevap alamadım

10 Ağustos 2024 09:14

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri