Ufuk sonuçtan hiç memnun değil

Microsoft Outlook Mesajında Gelen Tehdit

14 Ağustos 2023 00:38

Bugün bana outlook'ta 'lucy' mesaj geldi. Türkçesi merhaba! Kaşlarınızı kaldırabilecek bazı haberlerim var. Yaklaşık birkaç ay önce, internette gezinmek için kullandığınız cihazlarınıza erişim sağladım. Ondan sonra internet aktivitelerinizi takip etmeye başladım. İşte olayların sırası: bir süre önce bilgisayar korsanlarından e-posta hesaplarına erişim satın aldım (günümüzde bunu çevrim içi olarak satın almak oldukça basit). E-posta hesabınıza kolayca giriş yapmayı başardım. Bir hafta sonra, e-postanıza erişmek için kullandığınız tüm cihazların işletim sistemlerine 'Stealth strike' yükledim. Tüm ustaca basit. Ayrıca, onları halka açık hale getirmekle ilgili hiçbir sorunum yok (sızan ve tüm verileri ifşa eden). Genel veri koruma yönetmeliği: kanun kuralları uyarınca ağır bir para cezası veya tutuklanma ile karşı karşıya kalırsınız. Sanırım bunun olmasını istemiyorsun. Şu şekilde halledelim: bana 610 USD havale edin ve havale alındıktan sonra tüm bu kirli şeyleri hemen sileceğim. Ondan sonra birbirimizi unutacağız.

Ayrıca cihazlarınızda ki tüm zararlı yazılımları devre dışı bırakacağıma ve sileceğim e söz veriyorum. Güven bana. Sözümü tutarım. Bu adil bir anlaşma ve bir süredir profilinizi ve trafiğinizi kontrol ettiğimi düşünürsek, fiyat nispeten düşük. Bitcoin'i nasıl satın alacağınızı ve transfer edeceğinizi bilmiyorsanız, herhangi bir modern arama motorunu kullanabilirsiniz. Bu tutarı buraya göndermeniz gerekiyor: 1kfdstkha7vfhxthkrbqz1nu5neya5kz2w fiyatta pazarlık yoktur. Bu e-postayı açtığınız andan itibaren ödeme yapmak için 2 gününüz var. Virüsümü bulup yok etmeye çalışmayın, tüm verileriniz zaten bir uzak sunucuya yüklenmiştir. Benimle iletişime geçmeye çalışmayın.
Çeşitli güvenlik hizmetleri size yardımcı olmaz; verileriniz zaten bir uzak sunucuda olduğundan, bir diski biçimlendirmek veya bir cihazı imha etmek de yardımcı olmaz. Bu bir siyah şapkalı hacker'dır. Bana kızmayın herkesin kendi işi var. Paramı alana kadar her hareketini izleyeceğim. Anlaşmanın sana düşen kısmını yerine getirirsen, benden bir daha haber almayacaksın. Her şey adil bir şekilde yapılacak! Bir şey daha. Gelecekte bir daha benzer durumlara kapılmayın! Telefonumu sızdıklarını. Evdeki alemi gördüklerini. Fotoğraflarımı aileme göndereceklerini. Benden 720 dolar istediğini söylüyorlar. Telefonumu sıfırladım. İyi de bir antivirüs programı yükledim. Hala kurtulduğuma emin değilim. Ne yapmalıyım hiçbir bilgim yok. Lütfen biri bana cevap versin.

Esra

Anladım teşekkür ederim bilgi verdiğin için

Esra

Sonuç ne oldu? Benzer bir e-posta aldım da merak ettim sürecinizi

Ufuk
Ufuk

Hiçbir şey olmadı hala mail göndermeye devam ediyor sonuç bir şey yok sadece tehdit ediyor ciddiye alma

06 Ağustos 2024 07:57

Microsoft Outlook Hesabımda Güvenlik İhlali Ve Destek Sorunu