Metro İstanbul M5 Üsküdar Metrosunda Güvenliklerin Hakaret Etmesi Ve Kötü Davranması

22 Temmuz 2023 19:13

M5 Üsküdar Çekmeköy metrosu Üsküdar metro girişinde turnikelerden eşim ve ben 21.07.2023 saat 20:28'de turnikelerden metroya geçerken AKBİL kontrolü yapmakta olan bayan güvenlik önce akbilimi göstermemi istedi. Öğrenci akbili olduğunu görünce t. C. Mi sordu söyledim akbilimi vermedi bu sefer kimlik ibraz etmem gerektiğini göremezse akbili vermeyeceğini söyledi. Ben t. C.'mı o zaman sordunuz söyledim ve doğru çıktı tekrar kimlik ibraz etmem gerektiğini ısrar etti ve cüzdanımı aracımda unuttuğumu belirtmeme rağmen akbilimi vermedi bende cep telefonumdan kimliğimin fotoğrafını gösterdim bu sefer onu da kabul etmedi eşim ve beni 1 saat orada esir ve mahsur ettiler. Güvenliklerin isimlerini istedim. Ben akbili almadan gitmeyeceğimi söylediğimde erkek olan güvenlik küfür etti. Eşimde yanımdaydı ben hayatımda böyle terbiyesizlik görmedim. Metro amiri olduğunu söyleyen biri geldi. İsminin e**s** olduğunu yardımcı olacağını söyledi ve hiç yardımcı olmadı ve güvenlikleri savunmaya başladı. Sizce doğru mu dedim hem akbilimi kontrol ediyorsunuz hem kimlik istiyorsunuz kimlikte gösteriyorum eşimin yanında bize hakaret ediyorsunuz dedim en sonunda kredi kartımdaki isimle akbilimi karşılaştırınca akbilimi geri verdiler.

Yaptıklarını yanlış olduğunu hayatımda böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım. Gerçekten yolda yürürken bile polis kimlik kontrolünde t. C. Mizi soruyor bitiyor altı üstü bir basımlık akbilin peşine düşülüyorsa böyle insanlara (suçlu) muamelesi yapılıyor içler acısı hem de insanın eşi yanındayken eşim yanımda dedim lütfen ısrar etmeyin dedim ve ısrar etti 1 saat bizi orada esir ettiler. Lütfen ya bu uygulamayı esnetin ve bu güvenliklerin işini sonlandırın ve bu güvenliklerin psikolojisi bozuk küfür ediyorlar ve insanları darp ediyorlar. Takipçisi olacağız sizden ricam bu uygulama normal mi bize yapılan normal mi? Ve güvenlikler küfür ettiler. Eşim yanındayken ben kibarca konuşmama rağmen hiç yardımcı olmadılar. Güvenliklerin denetlenmesini ve ikaz almalarını istiyorum ayrıca m5 amiri e**s** olduğunu söyleyen kişilerden şikayetçiyiz.

Binnur
Binnur

Dün aynı durumu bana yaptılar kartlarımı elimden aldı siyah başörtülü kadın güvenlik görevlisi hakaretler cabası tüm istasyondakiler aynı durumdalar ve hareket amiri dediğim kişide polis gelecek diyerek beni suçlu ilan ederek 1 saat beklediler dersime geç kaldım ve tüm çantamı defalarca kontrol ettiler akbilimi ve kartımı benden izinsiz aldı. Kimlik kartlarını saklıyorlar. Daha sonra bana gidemezsin diye esir ettiler orada sonra kartımı vermeyince çıktım gittim güvenlik kadın arkadan beni m5 metrodan çıkıp görev yerini terk ederek üsküdar Marmaray alaçatı muhallebicisinn oraday kadar takip edip kolumdan tutup çekiştirdi ve t, ciz etmeye devam etti. Daha açıkça durumu anlattım burada genel hattıyla anlatıyorum videolarını çektiğim için tutuştular ve silmem için anlaşma yapmak istediler. Hukuksuzluk yapılıyor. Sizinle irtibatta olalım

22 Temmuz 2023 10:55

Osman