Mercedes Benz Online Rezervasyon Ve İptal Ettirilen Sipariş

25 Mart 2024 16:35

Mercedes'in online sisteminden 22.03.2024 tarihinde kaporasını ödeyip, tüm bilgileri eksiksiz ve hatasız doldurarak bir araç rezerve ettim. 23.03.2024 tarihinde Mercedes merkezden arandım ve Göztepe kolumana bütün bilgilerin iletildiğini tüm detayları oradan öğrenebileceğimi söylediler. Buna istinaden bayiye gittim ve kendilerine bir şey iletilmediğini söylediler. Halbuki **2826 şasi numarasıyla biten aracın bütün bilgileri bayiye iletilmişti. İkinci olarak, online rezervasyonda şahıs firması adına alacağım aracın ödeme adımından önce, t. C. Numarası yazarak ilerlemeye çalıştım ancak VKN yazılması gerektiği konusunda sistem uyardı. Mecburen VKN girdim ve ödeme işlemini tamamladım. 25.03.2024 tarihinde bayi tarafından aranıp, rezervasyonu iptal etmem gerektiği, online kanaldan yeni bir araç bulup, yine aynı miktarda kapora ödeyerek yeni bir rezervasyon işlemi yapmam gerektiği belirtildi. Bunu kabul edebileceğim bir şey olmadığını belirttim ve Mercedes Benz merkezine şikayette bulunacağımı belirttim. Mercedes Benz de durumun t. C. Yerine VKN yazdığımı ve bunun taraflarınca düzeltilemeyeceğini belirtti. Bayinin tarafıma yeni bir araç önerdiğini bunu kabul edebileceğimiz söylediler. Ancak bayi bana o ana kadar herhangi bir yeni araç önerisinde bulunmamıştı. Üçüncü olarak, İlk olarak rezervasyon ettiğim araç teslime hazır statüsündeydi ve teslime hazır statüsündeki araçlar 1-2 hafta içerisinde teslim ediliyor. 22.03.2024 tarihinde kaporasını ödediğim bu aracın 20-30.04.2024 tarihi arasında teslim edilebileceği belirtildi. (Tedarik sürecindeki araçların teslim süresini bu kadar sürüyor.) Türkiye'de dövizin sürekli arttığı faizlerin değiştiği gerçeğini düşündüğümüzde, 1-2 hafta içerisinde teslim edilecek statüsündeki aracı bir sürü bahane sunarak iptal ettirmek zorunda bırakan Mercedes ve 4. Ayın sonunda teslim edilebileceği söylenen şu an bir kapora daha vermemi isteyen Göztepe Koluman bayisi. (Ve Mercedes Koluman Göztepe bayisine son 3-4 aydır, her 3-4 haftadır 1 defa düzenli olarak giderek araç sordum ve sürekli yok diyen kişiler bugün 30 dakika içinde 4. Ayın sonunda teslim bir araç olduğunu belirttiler.) Dördüncü olarak da 25.03.2024 tarihinde başlattığım iade sürecini hangi gün gerçekleştirecekler bakalım. Yüzlerce insanın yüz binlerce lirasını alıp iadede bekletmek adı altında kaç gün kullanıyorlar veya ne yapıyorlar? Umarım bu düzen bozulur.

25 Mart 2024 16:38 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Abdullah
Abdullah

Benimde online Store'den kapora verdiğim aracı teslim etmiyorlar 3. Aya girdik satarken en geç Ağustos demişlerdi şimdi Ekim diyorlar paramızı kullanıyorlar sürekli zam yansıtıyorlar şikayet edeceğim deyince istediğiniz yere şikayet edin bir Mercedes iz bize bir şey olmaz gelecek zamları yansıtmak için aracınızı 3 haftadır gümrükte tutuyoruz dediler

Samet sonuçtan hiç memnun değil

11 Ağustos 2023 10:35
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

07 Kasım 2023 01:38

Mercedes Araç Satın Alma, İade Sorunu