29 Nisan 2024 14:50

27 Nisan'da saat 13:20 sularında Medicana Hastanesi Avcılar'a 4 aylık bebeğimi 38 derece ateş ve ishal şikayetiyle acilden getirdik. Çocuk doktoruna başvurduk. 'Sıra beklemeniz gerekiyor, randevunuz yok' denildi. Acil bir durum olduğu halde saat 15:16'ya kadar bekletildik. Doktor, bebeğimizin salgın bir enfeksiyon kapmış olduğunu ve serum takılması gerektiğini söyledi. İşlemler başlatıldı ve ödeme yapıldı. Odaya giriş için 25 dakika, damar yolu açmak için ise 30 dakika daha bekledik. Kan ve dışkı testi istendi ancak damar yolu açılırken sadece kan alınabildi, damar şişti. Hemşireler diğer kolunu denediler ama başarılı olamadılar.

Doktoru çağırmamıza rağmen başka bir tedavi yöntemi uygulanmadı. Yaşlı bir hemşire bebeğimin bileğini sıkarak defalarca denedi fakat başaramadı. Bebeğimi deney topu gibi 8 kez deldiler. Yoğun bakımına götürdüm, 'ışık iyi' dediler ve 3 farklı yerden daha denediler. Bebeğimin ayakları topukları kabarmış, şişmiş ve kanamış haldeydi. Bebeğime küçük yaşta bu zulmü yaşattınız.

Daha önce Medicana Ataköy Hastanesi'nde yoğun bakımda kolayca damar yolu bulunduğunu söylememe rağmen 8 kez delinmesine rağmen damar yolu açılamadı.

Sonuçlar çıkana kadar beklediler ve sonrasında başka tedavi uygulamayı teklif ettim. 'Serum da iyi olacak, alırsa da olur almasa da' denildi. İlk başta neden alternatif bir tedavi uygulanmadığı konusunda tatmin edici bir cevap alamadım. Eşim ilaçları hemen alıp getirdi. Hastanenin çocuk hemşireleri hakkında şikayetçiyim.

Elifturaç

29 Ocak 2024 01:36
Fatma sonuçtan memnun

Fatma
15 Şubat 2024 12:49
Barkan sonuçtan hiç memnun değil

Barkan
06 Mart 2024 00:55