Medical Park Hastanesi Sigorta Sorunu

11 Şubat 2024 21:55

09.02.2024 saat 11:40'ta Medical Park Göztepe Hastanesi'nde Prof. Dr. *** isimli doktorda 7 aylık ikiz bebeklerimizin kardiyoloji muayeneleri vardı. Bu sebepten erkenden hastaneye gittik. Randevu mesajı telefonumuzda duruyordu. Hastaneye danışmaya gidince, başı kapalı ve açık iki hanımefendi vardı danışmada. Bu arkadaşlara muayene için geldiğimizi söylediğimizde çocukların kimliklerini istediler. Verdik. Kayıt yaparken 'Sigorta sistemlerinde sorun var, o yüzden ödemesini almak zorundayız sizden.' dediler. Ben de kendilerine 'İki aydır sigorta sistemlerinizde sorun var, hâlâ nasıl oluyor da düzeltemiyorsunuz? Diğer hastanelerde sorun yok, onlar işlemleri yapıyorlar. Hatta sizin bazı hastanelerinizde bile sorun yok.' dediğimde bana 'Bizim de detaylı bilgimiz yok, yönetimiz öyle söylememizi istiyor.' dediler. Fiyat sorduğumuzda ise 1800 TL olduğunu, iki çocuk için 3600 TL ödememiz gerektiğini söylediler. Sonrasında eşim çocukların yanında beklerken ben hasta haklarına indim zemin kata. Kapıyı çalıp içeri girdiğimde bir bey ve hanımefendi vardı. Beyefendiye sorunu anlattığımda 'Sağlık Bakanlığı sorun çıkarıyor. Tss anlaşmalarında ciddi sorun var, iki aydır çözülemeyen; o yüzden üst yönetim de bu şekilde ilerlememizi söyledi.' dedi. Laubali bir şekilde. Ben de kızdım ve odadan çıktım. Aynı gün saat 16:43'te 0216 225 23 50 numaralı telefondan bir hanımefendi aradı. Dermatoloji danışmasından aradığını ve yöneticisinin 'Twitter üzerindeki şikayetinize istinaden, sen bu konuları biliyorsun, o yüzden sen ara.' dediğini söyleyerek kendisinin aradığını belirtti. Kendisi 'Sabahından beri bir sorun yok sistemlerde, eğer yarın gelirseniz yardımcı olurum, muayenenizi yaparsınız.' dedi. Ben de 'Nasıl sorun yok? O çocuk danışmasındaki kızlar iki aydır bu şekilde söylüyorlar.' dedim. 'o tarafı bilemem ama gelin yardımcı olayım.' dedi. Ben de 'Demek ki nakit para almak için bu oyunu oynuyorsunuz, hastaneniz.' dedim. Sonra biraz daha ısrar etti. 'Ben hastanenizi mahkemeye vereceğim, göreceksiniz. Artık Sağlık Bakanlığı'ndan mı sorun var yoksa hastaneden mi göreceğiz.' dedim, konuştuktan sonra kapattık. Sonrasında yine aynı gün 14:50'de 0534 254 45 67 numaralı telefondan arama gelmiş telefonuma. Bu aramayı görünce direkt geri döndüm.

11 Şubat 2024 21:41

Bu sefer de telefona bir hanımefendi çıktık ve Medical Park Göztepe hastanesinde kat hizmetleri sorumlusu olduğunu iletti. Twitter daki şikayetime istinaden aradığını yardımcı olmak istediğini söyledi. Hatta numaramı kaydedin geldiğinizde tüm sorunlarda yardımcı olurum ben dedi. Bende ben bugün hasta haklarına gittim yardımcı olmadılar sorun sağlık bakanlığındaymış siz nasıl yardımcı olacaksınız dedim. Cevap veremedi. Hanımefendi bayağı ısrar etti gelin ben randevu ayarlarım falan gibisinden ama ben anladım sorun Hastane Yöetiminde ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili değil. Çünkü Sağlık Bakanlığı ile alakalı olsa diğer sigortalar ve hastaneler işlem yapamaz. Kendilerinden şikayetçiyim ve çocuklarımın muyanelerini kendi çıkarlarına göre şekillendirmeye kalktıkları içinde 12.02.2024 Pazartesi Yargıya başvuracağım tazminat davası ile. Aynı zaman Sağlık Bakanlığı içinde suç duyurusunda bulunacağım. Ülkede Devlet tarafında ya yeni bir kriz büyüyor ya da birileri bir eksiklikleri kullanmaya kalkıyor. İyi Çalışmalar.

11 Şubat 2024 21:52

Şikayetin devamını gelişmeler kısmına ekledim.

12 Şubat 2024 12:55 (Şikayetten 14 saat sonra)
12 Şubat 2024 12:59

Beni kimse aramadıki?

Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2024 16:28
Cemal sonuçtan hiç memnun değil

23 Ocak 2024 00:35
Nihat sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Ekstra Ücret Talebi

25 Mart 2025 08:00
Dilara sonuçtan hiç memnun değil

11 Şubat 2025 19:19
Hastane Hizmetinde Yaşanan Gecikme Ve İade Sorunu