Cevat sonuçtan hiç memnun değil

LG TV Panel Arızası

LG TV Panel Arızası
08 Haziran 2023 22:00

Garanti süresi bitiminden sonra TV ekranında oluşan kararma ve ekran görüntüsünün kaybolmasıyla güven elektronik Kartal kemal demir LG yetkili teknik servisine 01.09.2022 tarihinde cihazımın onarım amacıyla başvurdum. Cihazım teknik servise alındı, bir sonraki gün LED arızası olduğunu ve 2.500 TL ücret karşılığında yetkili servis tarafından yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Ödemeyi kabul ederek ücretli onarıma devam edilmesini kabul ettim. 07.09.2022 tarihinde tekrar aranarak cihazda panel arızasının da olduğunu ve 14.500 TL daha ödeme yaparsam panel değişiminin yapılacağı aktarıldı. LED arızası oluşan ve arızanın giderilmesinin ardından cihazımda panel arızasının sonradan çıkmasını kabul etmediğimi ve 2.500 TL ödediğimi, ayrıca 14.500 TL daha ödediğimde cihazın sıfır fiyatından daha fazla olduğunu kabul etmediğimi ilettim.

Onarımı yalnızca LED değişimi yaparak tamamladılar ve cihazım 08.09.2022 tarihinde teslim edildi. Cihaz tesliminden sonra çalıştırdığımda ekranın köşelerinde ışık süzmeleri/yansımaları olduğunu fark ettim. Cihaz arızası oluşmadan önce herhangi bir sorun olmayan panelde onarım sonrası oluşan ışık yansımalarını kabul etmiyorum.

Cihazımın onarımı esnasında panele zarar verildiği ve servis işlemleri esnasında oluşan bu hasarın üzerime yıkıldığı haksız kazanç sağlanmaya çalışıldığı kanaatindeyim. Cihazımın LED arızası için 2.500 TL ödeme yaptım, fakat sağlıklı bir onarım yapılmadan ekran panelime zarar verilerek teslim edildi. Servis tekrar beni arayarak 22.09.2022 tarihinde TV mi atölyeye tekrar teslim aldılar. Panel değişiminin yapıldığını söylediler, gelen servis formunda LPG katmanının değiştirildiği ve ışık süzülmelerinin devam ettiği yazıyor.

21.10.2022 tarihinde TV tarafıma teslim edildi. Onarılan parçanın 6 ay garanti kapsamında olduğu bilgisi tarafıma iletildi. 08.06.2023 tarihinde aynı sorunu yaşadım. TV ekranı karardı. Yetkili firmayı arayarak aynı sorunun tekrar ettiğini 6 aylık garanti kapsamında olan cihazın ücretsiz onarımının gerçekleşmesi gerektiğini söyledim, firma sözünün arkasında durmayarak bir de tarafımdan 300 TL talep ederek ödemesini aldı.

Ayrıca panel arızası olduğunu söyleyerek 15500 TL karşılığında yapılacağını söyledi. Haksız kazanç sağlamaya çalışan ve düzgün hizmet vermeyen bu firmadan şikayetçiyim.

11 Haziran 2023 22:21

TV nin son hali

Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
17 Mayıs 2024 22:28
LG OLED TV'de Sürekli Ekran Sorunları
Ogün sonuçtan hiç memnun değil

Ogün
07 Mayıs 2024 13:18
LG 2 Aydır Televizyonumun Sorununu Çözemedi
Gül sonuçtan hiç memnun değil

Gül
13 Aralık 2024 14:04