Önder sonuçtan hiç memnun değil

LG Markanın Güvenilirliği Garanti Süresine Uyulmaması

10 Ağustos 2023 16:12

10/05/2020 tarihinde LG marka Buzdolabı alındı. 3 yıl garanti, 10 yıl motor garantisi sözlü ve yazılı olarak satılırken beyan edilmişti. 06/08/2023 tarihinde LG müşteri hattını arayarak destek istendi. Buzdolabı soğutmuyor, içerisindeki tüm et, balık gibi gıdaların bozulduğunu ve atmak zorunda kaldığımı beyan ettim. Sadece ayarı soruldu, acaba bir yanlış bir şey mi yaptık ya da yapmamız gereken bir şey var mı diye sorduğumuzda sadece servis çağırmamızı söylediler. Akabinde servisi arayarak randevu alındı, 2 gün sonra gelebileceklerini söylediler. Israrlarımız üzerine 1 gün sonra servis geldi ve motor arızası (kompresör motorunun) arıza yaptığını söylediler. Bunun için 500 TL servis ücreti aldılar, daha sonra tamiri için 3500 TL daha istediler. Ben de 10 yıl motor garantisi var dedim, arızadan dolayı hiçbir şekilde ücret alınmamasını söyledim. Servis bize söyleneni yapıyoruz diyerek, 3500 TL daha verirsek 20 gün sonra tamir edileceğini söylediler. Burada ürün satın alınırken 10 yıl garanti olduğunu beyan edip satış yapıldı. Arıza durumunda verilen garanti süresi içinde olduğunu hatırlattım, verilen garanti belgesindeki maddeyi kendilerine okudum, ona rağmen talep ettikleri 3500 TL alamadan tamirat edilemeyeceğini LG merkezi de serviste aynı talepleri beyan ettiler. Tüketiciyi aldatarak yapılan satıştan dolayı mağdur edildim. Şikayetçiyim. LG Türkiye bayiliğinden LG markasına güvenerek hata ettiğimi anlamış bulunuyorum. Sattığı ürünün arkasında durmaması, müşteriyi dikkate almaması kabul edilir bir durum değildir. Ayrıca evdeki tüm beyaz eşyalar LG marka ve TV de LG marka. Bu kadar LG'nin ürünlerini kullanan bir müşteriye yaklaşım bu olmamalı.

profile profile
15 Ağustos 2023 16:43

Demek oluyor ki LG markası adına itibar etmememiz gerekiyor 15 gündür yazıyorum telefonla arıyorum hiçbir şekilde ne bir yetkili aradı ne de servisten hukuki yollara başvuracağım ne olursa olsun hakkımı arayacağım ve bunu da buradan paylaşacağım sonucu

Muharrem
15 Haziran 2024 16:54