Zafer sonuçtan hiç memnun değil

Land Rover Range Rover Almak Mı İstiyorsunuz? 40 Kere Değil, 400 Kere Düşün!

Land Rover Range Rover Almak Mı İstiyorsunuz? 40 Kere Değil, 400 Kere Düşün!
26 Ağustos 2024 14:48

Dikkat! Range Rover almak mı istiyorsun? O zaman 40 kere değil, 400 kere düşün!

Borusan çıkışlı 2018 model Range Rover Sport hse aracın 2. Sahibiyim. Bu araca adeta gözü gibi bakmışlar servisine düzenli olarak götürmüşler, her türlü bakımını zamanında yapılmış. Bu araç için ödenen paraları saymıyoruz bile! Peki, ne oldu? Araç daha 37.000 km'deyken, garantiden sandık motor değişimi yapıldı. Şimdi diyeceksiniz ki, ‘e, garantiden yapılmış, sorun yok! ’ Öyle mi? Sorun burada başlıyor!

Sözde garantili bu aracın, düzenli bakımlara rağmen şu an 90.000 km’de yine (2. Kez) motor değiştirilmesi gerektiği söyleniyor. Bu nasıl bir felaket, bu nasıl bir markadır? Borusan Vadi servisine gittim, tam 1.500.000 TL fatura çıkardılar! İtiraz ettim, indirdiler, indirdiler, en son 1.080.000 TL’ye düştüler! Şimdi soruyorum: Bir aracın motoru neden bu kadar kısa sürede iki kez değişir?

Bu sorunun cevabını hala alamadım! Bana ne dediler biliyor musunuz? ‘Garantinin garantisi olmaz! ’ Böyle bir markaya nasıl güvenelim? Garantisi olan bir aracın garantisine bile güvenemiyorsak, biz neye güveneceğiz?

Bu kadarını da geçtim, tekrar tekrar motor değişimi istemek ne demek? Bu kadar büyük bir firma, bu kadar büyük bir markanın arkasında duramayacak mı?

Eski bir Show Tv ve Kanal D yöneticisiyim. Yıllardır bu sektördeyim, arkadaşlarımla konuştum, aynı markadan bir sürü şikayet aldıklarını söylediler. Bu işin haber değeri olduğunu belirttiler ve konuyla yakından ilgilenebileceklerini söylediler. Yani, buraya yazmak bir işe yaramazsa, bu işin peşini bırakmayacağım! Gereken her yere başvuracağım, son çare olarak bu meseleyi medya yoluyla gündeme getireceğim!

Şunu çok iyi bilin: Range Rover alırken 40 kere değil, 400 kere düşün! Çünkü böyle bir markaya güvenip, bu kadar para döküp, bu kadar emek verip de sonuçta elimde kalan koca bir hayal kırıklığı oldu! Pişman olursunuz, 2 kere düşün! Böyle bir faciayı hiçbir müşteri hak etmiyor!

Bu işin peşini bırakmayacağım! Herkesi bu konuda uyarıyorum! Dikkat, gözünüzü açın! Bu markanın oyununa kim dur diyecek?

profile profile profile
26 Ağustos 2024 14:57 (Şikayetten 8 dakika sonra)

Sayın Müşterimiz, Bildiriminiz tarafımıza ulaşmış olup, kayıt altına alınarak ilgili birimlerle paylaşılmıştır. Konu ile ilgili Müşteri İlişkileri Danışmanımız size en kısa sürede dönüş sağlayacaktır. Saygılarımızla, Land Rover İletişim Merkezi

28 Ağustos 2024 14:17

Öncelikle, bildirimime gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Ancak, bu tür genel geçiştirme mesajları artık sabrımı zorluyor. Range Rover gibi prestijli bir markanın bu tür önemli sorunlara bu kadar yüzeysel yaklaşması kabul edilemez. İlgili birimlere iletildiği söylenen bildirimler ve uzun bekleme süreleri, maalesef sorunu çözmek yerine daha da büyütüyor. Aracımla yaşadığım sorunlar yalnızca benim için değil, markanın itibarı için de büyük bir hayal kırıklığı kaynağı. Bu araçları satın alırken, kalite, dayanıklılık ve güven üzerine kurulu bir marka imajına yatırım yapıyoruz. Ancak, karşılaştığım sorunlar ve bu sorunların çözümü konusunda gösterilen ilgisizlik, bu güveni derinden sarsıyor. Artık somut adımlar görmek istiyorum. "Kayıt altına alındı, ilgili birimlerle paylaşıldı" gibi genel ifadelerle değil, net çözümler ve hızlı geri dönüşlerle karşılaşmayı bekliyorum. Aksi takdirde, bu markaya olan güvenim tamamen sarsılacak! Lütfen bu mesajı, aracımla ilgili sorunun ne kadar acil ve ciddi olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirin. Sorunumun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyorum.

Yorumlar (21)

Gökhan

Merhabalar Zafer bey öncelikle geçmiş olsun rang rover bakıyordum uzun zamandır favorilerden birini almayı düşünüyordum sizin ve genel yorumlardan dolayı vazgeçtim son durumunuz nedir marka halen aracının arkadaşında durmuyor mu? Bu arada merak ettim araç 2018 model garantisi halen nasıl devam ediyor normal de kaç yıl? Bende aynı şekilde 2018 alacaktım

Orhan
Orhan

Hayalimdeki araçtı ve favorilerime 4 tane eklemiştim içlerinden bir tanesiyle de görüşme yaptım ama bu yorumdan sonra bende Range Rover defteri tamamen kapandı diyebilirim. 10 milyon civarı para verip rezil olmak gerçekten akıl tutulması gibi olur.

Müslüm
Müslüm

Range Rover sport alma arifesindeyim sizin bu yorumu okuduktan sonra direk vazgeçtim tek sizin değil tabi birkaç tane daha var böyle bilgi için teşekkür ediyorum

Tamer
Tamer

İlk sahibi Range Rover'a biner Range Rover da ikinci sahibine

Ediz
Ediz

Merhaba numaranızı yazar mısınız Ankara bayinde bu tip durumları çözebiliyoruz irtibat kuralım sizler ile

Murat

Çok geçmiş olsun Zafer Bey, benim aracım 4 kez motor yedi 100.000 km olmadan şu an dava açtık Tüketici Mahkemesinde.

Gökhan

İlk kez fakirliğime şükrettim. Teşekkürler Range Rover Türkiye.

Zafer

Gökhan bey yaşınız genç sanırım biraz ömür verip o parayı kazanmak için sizde buraya gelebilirsiniz ileride :)

Hakan
Hakan

Yaklaşık 36 yıllık Range Rover Classic sevdalısı, 16 yıllık kullanıcıyım. BMW ve Ford, sonrasında tata geçişleri markanın kalitesini düşürdü. Emisyon değerleri adı altında üretilen turbo beslemeli saçma sapan ufak hacimli motorlar, beraberinde saçma sapan sorunları beraberinde getirdi. 3 tonluk araca 2.2 vs gibi motor takıp, kullanıcıları resmen rezil ettiler.

Hamdi

3-4 tonluk koskoca servis minibüsleri 2 litre motorla yürüyor hiç sorun yok. Mesele Land Rover motorlarının kalitesiz olması.

Hamdi

İngiliz arabası, çok bir kalite beklememek lazım.

Engin
Engin

Ingenium motorların hepsi sorunlu. Yurt dışında bu konu ile ilgili bir sürü haber & yorum var. İngiltere'de "kusurlu araç" kapsamından iadeler yapılıyor. Ama bizde hayatta kabul edip yapmazlar 😬 bulabilirseniz 3.0 litre motorlu bir rrover ile değiştirin

Bizim araç 3.0 motordu, 4 kez motor gitti

Zafer

Maalesef Türkiye'de bu tür konularda Tüketici Hakları, özellikle büyük markalara karşı, İngiltere kadar güçlü değil. Markaların ve distribütörlerin bu tür şikayetleri kabul edip araç iadesi ya da değişim yapmaları neredeyse imkansız hale getirilmiş.

Ümit
Ümit

Land Rover markasının Türkiye ayağının bu problemi en kısa sürede çözmesi gerekmektedir. Takipteyim olumlu yorumlarınızı görmessek güvenimiz bitecek bu markaya geçmiş olsun

Zafer

Bu, yalnızca beni hayal kırıklığına uğratan markanın değil, aynı zamanda kaliteli bir ürüne yatırım yapmak isteyen tüm tüketicilerin alması gereken bir ders niteliğindedir. Umarım, ilerleyen süreçlerde daha iyi deneyimler yaşarım ve bu tür olumsuz tecrübelerle tekrar karşılaşmam.

Cemal
Cemal

Şişirilmiş kalite hiçbir zaman kalite değildir. Satış sonrası desteği bir tarafa bırakın materyaller gerçekten çok zayıf kalitesiz. Sadece bir kere aldım sattım ve tövbe ettim.

Zafer

Kesinlikle haklısınız. Land Rover gibi prestijli bir markanın, özellikle Türkiye'deki kullanıcılarının güvenini kaybetmemesi için bu tür problemleri en kısa sürede çözmesi şart. Müşteri memnuniyeti, bir markanın uzun vadede başarısını belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Bu konuda atılacak her olumlu adım, bizler için büyük bir güven tazelemesi olacaktır!

Tolga
Tolga

Yolda bir Range Rover görürsen, ya tamirhaneden geliyordur ya da tamirhaneye gidiyordur, kulübe hoş geldin.

Zafer

Bu esprili ve bir o kadar da haklı yorum, ne yazık ki birçok Range Rover kullanıcısının yaşadığı deneyimleri özetliyor. Araçlar, tasarım ve prestij açısından etkileyici olabilir, ancak sık sık yaşanan teknik sorunlar ve servis ihtiyaçları, bu deneyimi gölgede bırakabiliyor. Kulübe hoş bulduk desek de, umarız bu döngüden çıkmanın bir yolunu buluruz ve yollarda sadece keyif almak için gördüğümüz Range Rover'lar olur. Yine de, araçlarını severek kullananlar için dayanıklılık ve performans açısından daha iyi günlerin gelmesini temenni edelim!

Zafer

Range Rover'ın sefasını ilk sahibi cefasını 2. Sahibi sürer!

Muharrem sonuçtan hiç memnun değil

Borusan -Land Rover Motor Sorunu

Muharrem