Koru Sigorta Ve Sigortambir Yanıltması

01 Haziran 2023 13:43

Yeni aldığımı aracım için Garanti Bankası'nın sigorta şirketine kasko yatırdım. Kasko yaptırdıktan sonra, internet üzerinde teklif istediğim sigortambir sigorta ara. Hiz. Geri dönüş yaparak yaklaşık 4.000 TL daha ucuz telif verdi. Garanti sigortayı arayarak yaptırdığım sigortanın iptalini ve ücretin iadesini istedim. Garanti sigorta hiçbir kesinti yapmadan (26 günlük kasko) ücret iadesi yatı. Daha sonra sigortambir sigorta ara. Hiz.'lerinden f** bey'e telefona ulaşarak araç kasko sigortamın yapılmasını talep ettim. Sigortambir sigorta ara. Hiz. Acentesi 11... 725 police no ile 29.05.2023 başlangıç tarihli koru sigortadan araç kaskomu yaptı. Poliçe bana ulaştıktan sonra şüphem üzerine, araç cam teminatının olup olmadığını konusunda 3-4 kez telefon ile hem koru sigortayı hem de sigortambir acentesini aradım.

Kaçamak cevaplarının sonunda araç cam teminatı'nın olmadığını söylediler. Hemen hem koru sigortadan hem de sigortambir sigorta ara. Hiz.'lerinden f** bey 'den araç kaskosunun iptalini istedim. F**bey iptal edileceğini ve hiçbir maddi mağduriyetimin olmayacağını ödediğim araç kasko ücretinin tamamını geri ödeneceğini ve iptal için bir dilekçe göndermemi söylediler. Kasko iptal dilekçeyi hem koru sigortaya hem de sigortambir sigorta ara. Hiz. Gönderdim.

30.05.2025 tarihinde araç kaskomun iptal edildiğini ve 478, 27 TL kesinti yapılarak ödediğim ücretim kredi kartıma geri yatırıldığını gördüm. F** bey tarafından "hiçbir maddi mağduriyetimin olmayacağını ödediğim araç kasko ücretinin tamamını geri ödeneceğini" söylemelerine rağmen 3 günlük kasko ücreti olarak 478, 27 TL neden kesildiğini öğrenemedim. Telefon ile aradığımda bu kesintinin neden yapıldığı konusunda açıklayıcı bilgi verilmiyor. Mağduriyetimin giderilmesi umuyorum.

01 Haziran 2023 14:27

Araç Plaka No 35 f 0141

01 Haziran 2023 17:59 (Şikayetten 4 saat sonra)

Sayın İlgili, Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Başvurunuz şirketimize ulaşmış olup, incelemeler tamamlandıktan sonra tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla. KORU SİGORTA A.Ş.

05 Haziran 2023 12:23

Sayın İlgili, Poliçe ekspertiz şartlı olup, poliçe iptal iadesinde ekspertiz ücreti düşülmüştür. Saygılarımızla. KORU SİGORTA A.Ş.

05 Haziran 2023 16:31

Poliçe düzenlenmeden f Bey ekspertiz işleminden ve poliçenin iptali durumunda ücret kesintisi olacağından hiç bahsetmedi. Kaldı ki iptal işlemleri sürecinde de f bey mağdur olmayacağımı ücretin tamamının tarafıma geri ödeneceğini söyledi. Mağruduriyetim halen devam etmektede olup, 478,20 TL geri ödenmesi rica ederim

06 Haziran 2023 12:15

Sayın İlgili, Konu talebiniz hakkında acenteniz tarafınızda detaylı bilgilendirme sağlamıştır.

08 Haziran 2023 12:08

Koru Sigorta 06.06.2023 tarihinde telefon ile beni aradı, ancak sigorta yaptırmadan önce ekspertiz yapılacağını, kasko ücretini ödedikten sonra benim peşine düşmem sonucunda öğrendiğim araç camlarının teminat dışı kaldığını ve ben bu yüzden kaskonun iptalini talep ettiğimde f Bey tarafından "hiçbir mağduriyetimin olmayacağını ücretin tamamının iade edileceğini" bildirmesine rağmen 478,20TL ücret kesintisinin sebebini açıklayamadılar. Sanki bunlar gerçekleşmemiş gibi ekspertiz ücretinin tahsil edildiğini söylediler. Ben araç camlarının teminat dışı kaldığını öğrenmeseydim ve kaskom devam etmesi durumunda Allah korusun ciddi hasarla karşı karşıya kalsaydım acaba neler yaşardım, acaba daha neler teminat dışı. Ben kurtuldum. 478.20 Tl benim çoluk çocuğumun riskini bana geri ödemediler. Bende helal etmiyorum. Sis siz olun kasko yapmadan poliçeleri çok iyi inceleyin.

08 Haziran 2023 14:22

Ayhan sonuçtan hiç memnun değil

07 Eylül 2024 00:00
Koru Sigorta İle Yaşadığım Haksız Poliçe İptali!
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

01 Ağustos 2023 14:55
Çakmak sonuçtan hiç memnun değil

Ekspertiz Ücreti Bilgilendirilmeden Kesildi, İade Talep Ediyorum

28 Ağustos 2025 15:00

11 Ağustos 2023 16:03
Semih sonuçtan hiç memnun değil

30 Ocak 2024 09:08