Kia Yeni Araçta Akü Sorunu ve Müşteri Mağduriyeti

Kia Yeni Araçta Akü Sorunu ve Müşteri Mağduriyeti
Büşra
05 Ocak 2024 12:42

16.08.2023 tarihinde Avcılar Kia Ersu Yurt yetkili bayisinden 2023 model sıfır Picanto araç satın aldım. Aracın daha ikinci ayı dolmadan, herhangi bir far, müzik çalar vb. açık bırakmadığım halde 'akü boşalma' uyarısı aldım. Anında Avcılar Kia yetkili servisine götürdüm. Ancak bana uyarı görselini çekip öyle gelmemi söylediler. Herhangi bir teknik kontrol yapmadan görünürde sorun olmadığını belirttiler. Araç aynı uyarıyı vermeye devam etti ve 28.10.2023 tarihinde görseli çekilmiş olup ektedir. Neticesinde araç bir anda 14.12.2023 tarihinde çalışmadı. 15.12.2023 tarihinde sorunu iletmemle aracım çekici ile Kia yetkili servise gitti. Kia servisten a** bey beni arayıp günlük kaç kilometre kullandığımı sordu. Günlük 16 kilometre işe gidiş gelişte kullandığımı paylaştım. Buna karşılık olarak, aracın şarj almadığını, günde en az 40-50 kilometre kullanılması gerektiğini söyledi. Aracı 8 saat şarj ettiklerini, şu an bir sorun olmadığını ve aracı gelip alabileceğimi belirtti. Böyle bir savunmayı kabul etmediğimi, araçta teknik bir sorun olduğunu, teslim alırsam aynı sorunu tekrar yaşayacağımı ve detaylı inceleme ile gerekenin yapılmasını istediğimi söyledim. Ancak olumsuz, çözümden uzak bir tavırla karşılaştım.

Yıllardır araç kullanan insanlar var çevremde, aracı 6-7 yaşında olan tanıdıklarım var, araç çalıştığı anda kısa sürede akü kendini şarj edebilir. Haftalardır araç kullanılmasa bile çalışır. Kim her gün 40-50 kilometre yapar ki akü şarj olsun diye? Günlük az kullanım kaynaklı olduğu ve 50 kilometre yol yapılması gerektiği savunması hem komik hem de gerçek dışıdır. Aracın satışı yapılırken böyle bir bilgi neden paylaşılmadı? Daha bu aracın üç yıl kredisini ödeyeceğim.

Ayıplı malınızın arkasında durun! Ben aracı sıfır aldım ve herhangi bir parçasının değişmesini kabul etmiyorum. Aynı şekilde sıfırıyla değişmesini acil talep ediyorum. 15 Aralık'tan bu yana 22 gündür araç servistedir ve mağduriyetimin en kısa sürede çözülmesini talep ediyorum.

05 Ocak 2024 13:11 (Şikayetten 29 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

Ahmed sonuçtan hiç memnun değil

Kia Picanto Akü Sorunu Ve Garanti Kapsamı Belirsizliği

Ahmed
17 Mart 2025 16:09

Kia Picanto'da Kronik Akü Sorunu Ve Servis Problemleri

Merve
10 Şubat 2025 16:23
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Kia Picanto'da Sürekli Akü Sorunu Ve Yetersiz Servis Hizmeti

Özgür