Musa sonuçtan hiç memnun değil

16 Ekim 2024 17:10

Jaecoo7 aracımı 05.09.2023 tarihinde Samsun yetkili bayiden 0 km olarak teslim aldım.

Aracımda sol ön kapı kapalı olmasına rağmen kapı açık uyarısı verdiği için aracı servise bıraktım ve kilit beyni değişti.

Aracımda motor kaputu, bagaj kapağı, sağ arka kapıda aracı aldıktan hemen sonra göçükler olduğunu gördüm ve aracı servise bıraktım. Ücretsiz olarak bu işlem yapıldı fakat kaputtaki göçük kısmı halen durmaktadır. (Kesinlikle tüm araçlarda var, bizzat kontrol ettim alırken. Özellikle motor kaputu ön uç ve arka uç kısımları.)

Aracımda torpidoda sol köşe kısmında kabarma mevcut. Bunun için ayrıca servise gittim ve bu parçanın değişmesi gerektiğini söylediler.

Ayrıca motor kaputu, sol ön kapı, motor kaputu, bagaj kapağının ayarsız olduğunu gördüm. Bunun için de yetkili servise gittim, bu parçaların ayar için sökme takma yapılması gerektiğini söylediler.

Ben aracı 0 aldım. Bu yapılacak olan işlemlere müsaade ettiğim takdirde göğüsün değişmesi, kaput, sol ön kapı, bagaj kapağı bunlar sökülüp takıldığında aracımda değer kaybı oluşacaktır. Oluşacak olan değer kaybı 200.000-250.000 TL aralığındadır.

Aracı kusurlu mal olarak tarafıma sattıklarını beyan etmeme rağmen aracın değişimini onaylamadılar.

Konu mahkemeye taşınacaktır.

profile profile profile
16 Ekim 2024 17:54 (Şikayetten 44 dakika sonra)
17 Ekim 2024 10:51

Merhaba Musa Can K. Yaptığımız görüşmeye istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. En kısa sürede geri dönüş yapılacaktır. Saygılarımızla, JAECOO TÜRKİYE

21 Ekim 2024 13:59

Merhaba Musa Can K, Sizi aradık fakat ulaşamadık. Daha sonra tekrar ulaşmayı deneyeceğiz. Bu süreçte, bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla, JAECOO TÜRKİYE

22 Ekim 2024 12:08

Merhaba Musa Can K. Şikayetiniz yetkili birimlerimiz tarafından incelenmeye devam ediyor. Süreç sonuçlandığında size geri dönüş yapacağız. İyi günler dileriz. Saygılarımızla, JAECOO TÜRKİYE

01 Kasım 2024 21:53

Yaklaşık 2 haftadır dönüş yapacağız dediniz halen dönüş beklemekteyim beklediğim bu süreç içerisinde aracımda 2 sorun daha çıktı ve bunu fotoğraf ve videolu olarak yetkili servisiniz ile paylaştım araç 4. Kez servise girecektir. Araç ayıplı mal olduğu bariz bellidir. İlgili servis evraklarıda ayrıca temin ettim. Kanunen; sıfır araçta değişim hakkı 6502 sayılı '' Tüketicinin korunması hakkında Kanun''da şu şekilde ifade edilmiştir: ''Tüketicinin seçimlik hakları'' Madde 11/1:Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; İmkan varsa satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme Seçimlik haklarından birini kullanabilir. Haklarımı kullanacağımı dönüş olmazsa artık konuyu mahkeme sürecine taşıyacağımı tarafınıza beyan ederim.

07 Kasım 2024 17:06

Aracımda bu kadar sorun olmasına rağmen değişim talebimi reddettiniz kesinlikle markayı tavsiye etmiyorum alacak olan arkadaşlara da yaşadığım sorunları yaşayacağını önceden bildirmek istiyorum. Konu fazla uzadığından ve hiçbir şekilde çözüm sunmadığınız için mahkeme yolu ile başvurumu yapacağım.

Yorumlar (21)

Yucel
Yucel

Çok beğendiğim bir araç ama sanki soğumaya başladım gibi

Volkan

Bende bu yorumlardan sonra jaecoo almaktan vazgeçtim bu kadar olmaz ya biraz bu alana önem verin millet araba almaz sizden

Erkut
Erkut

Gerçekten bu aracı çok beğeniyordum. Okuduğum yorumlar sebebiyle vazgeçtim. İyi ki var burası. Yoksa binlerce insan daha mağdur olacaktı. Teşekkürler şikayet var 🙏

Musa

Bende almayı düşünüyordum ama bu kadar şikayet varken almam

Fatih
Fatih

Merhabalar Araç alma arifesindeki herkes bu sıkıntıdan sonra bizler gibi vazgeçti. Umurlarında olsun ya da olmasın. Merak ettiğim konu mahkeme süreci ne durumda?

Zafer

1- Jaecoo 7 araçlarda nedeni bilinmeyen şekilde küçük küçük göçükler bahsetmiş olduğunuz gibi mevcut. Genel anlamda incelediğimde bütün hepsinde kesinlikle mevcut. Benim aracımda da 2 tane tespit ettim. 2- Kolçak içinde kullanılan kutucuğun kadifesini dikkatli silin derim. Kumaş o kadar kotu ki silerken bastırırsanız yanabilir ya da sert bir cisim anahtar gibi koyduğunuzda deforme olabilir. Fotoğrafı ekliyorum silerken kumaş iz bıraktı. Kaplamasını daha kaliteli kumaş ile değiştirip kaplatmak zorunda kaldım. 3- Piano Black Mode tuşu ve arka taraftaki inanılmaz hassas. Muhakkak kaplatın derim. Silerken hemen çizilmeler oluşabiliyor. Ekte foto mevcut.

Jaecoo Yeni Araçta Üretim Hataları Ve Değer Kaybı!

Arabayı almayı düşünüp şu yorumu okuyunca resmen soğudum. Umarım mahkeme lehinize sonuçlanır.

Emrah
Emrah

25.01.2025 tarihinde İstanbul Maltepe şubesinden test aracı için keşif yapıp sürüş deneyimi yapmak için firma yetkililerinden randevu talep ettim. Kabul ettiler ama bu kadar şikayeti okuduktan sonra testte bile gitmekten vazgeçtim 2 milyon yüzbin verip rezil olamam.

Zafer

Sıfır araçta yaşanmaması gereken bir şey bu. Marka benim için ölü doğmuştur. Araçta sıkıntı olabilir ama müşteriyi bu şekilde mağdur edemezsiniz. Başka bir ülkede olsalar bunu yapamazlar.

Musa

Kesinlikle size katılıyorum şu anda davalık olduk avukat tuttum mahkemeye verildi ayrıca bilirkişi de gelip sorunları gördü bakalım hayırlısı

Bekir

Musa bey bizde araç alma arefesindeyiz acaba durumunuz sonuçlandımı olumlu veya olumsuz? Bir de revive mi evolve mi tavsiye edersiniz?

Bekir

Peki araçla ilgili başka sorun yaşadınız mı sürüş motor vs gibi

Firmaya dava açtım 1-2 sene sürede hakkımdan vazgeçmeyeceğim

Ersin
Ersin

Buradaki şikayetlere ve geri dönüşlere baktığımızda pek de alıncak bir araç olmadığı gözüküyor satana kadar kırk takla atan bayiler sattıktan sonraki tavırları Türkiye gerçeğini ortaya koyuyor

Almayı düşünüyordum. Sıkıntılı

Musa

Kesinlikle dikkat etmelisiniz almaya niyetiniz varsa da başımıza gelmeyen kalmadı

Cansu
Cansu

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu paylaşımlar bizler için faydalı oluyor ilerleyen zamanlarda da süreçleri paylaşmanız biz tüketiciler için çok önemli lütfen haberdar edin

İlgili Marka değişim talebimi reddetti

Musa

Teşekkür ederim. Tabii ki paylaşacağım yaklaşık 2 haftadır 3 günde bir size dönüş yapacağız deniliyor beklemedeyim şu an sonuçları paylaşacağım

Sait
Sait

Sayın Musa, Bence firma ile artık hiç muhatap olma Mahkemeye "misli ile değişim" davası aç ve bekle. Bu esnada aracını kullanabiliyorsun. Hiç sıkıntı yok. Zaten servis de sorunu beyan etmiş. Fazla beklemeden emin ol aracın o dönemin sıfır aracı ile yenilenecek ve neden bu işlemi önceden yapmadıkları için kendileri uğraşacaklar. Sen canını sıkma

Musa

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim yarın dönüş yapılmazsa mahkemeye gideceğim araçtaki sorunları servis de bende biliyor ve hepsi kanıtlı bilginiz için çok teşekkür ederim 🤲

Sıfır Kilometre Araçta Göçük Ve Yetersiz Çözüm Sunumu

Samet
02 Haziran 2025 14:58
Ugur sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Bilgilendirilmeden Boya Çıkması Ve Değer Kaybı

04 Kasım 2025 21:43
sifir-aracta-bilgilendirilmeden-boya-cikmasi-ve-deger-kaybi-2.pdf
sifir-aracta-bilgilendirilmeden-boya-cikmasi-ve-deger-kaybi-1.pdf
İkram sonuçtan hiç memnun değil

İkram
31 Ekim 2023 13:43