Burak
12 Eylül 12:46

7.09.2024 Cumartesi günü saat 10:55 civarında eski adıyla Esenler Otogarı'nda bulunan, İstanbul Seyahat'in peronundaki acentesinden aynı gün saat 12:00'da gerçekleşecek olan İstanbul - Şarköy seferi için bilet almak istedim. Sarı saçlı, ismini tam olarak hatırlayamadığım bir hanımefendi işlemimi gerçekleştirdi. Bileti almadan önce engelli kartımın olduğunu ve engelli indirimi talep ettiğimi de kendisine belirttim. Buna istinaden ödemem gereken ücretin 380 TL olduğunu söyledi. Bu arada İstanbul Seyahat'in sitesindeki Sıkça Sorulan Sorular kısmında yer alan engelli indirimiyle alakalı soruda (normal bilet fiyatımız üzerinden %30) indirim şeklinde belirtildiğini görebilirsiniz.

Kendisine ücreti ödeyip, SMS'te de görüldüğü üzere biletimi aldıktan sonra tekrar sordum ve dedim ki; hanımefendi, yani benim engelli indirimim olması gerek, bilet 420 TL ancak siz bana 380 TL dediniz yani 40 TL dediniz oysa ki indirim oranı %30 olmalıydı şeklinde beyanımdan sonra kendisi Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen ücret tarifesinin 600 TL olduğunu, bu tarife üzerinden indirim sağlandığını, bakanlığın ücret tarifesini uygulamadıklarını, bundan dolayı kendisi inisiyatif alarak indirim yaptığını belirtti.

Ben bu konuyu Ulaştırma Bakanlığı'na da götüreceğim orası ayrı, ancak İstanbul Seyahat'e sorularım; 1) İstanbul Seyahat kendi web sitesinde de belirttiği üzere madem normal bilet fiyatı üzerinden yani benim durumumda 420 TL üzerinden %30 indirim yapıyor, o halde bana yapılan bu indirim nedir? %30 indirim oranıyla benim bilet fiyatımın 294 TL olması gerekmektedir. Neden web sitenizde verilen beyana uyulmuyor? 2) Bu şekilde mağdur edilen engelli sayısı kaçtır? Bu acente de dahil olmak üzere ülke genelinde engellilere bu tutumla yaklaşan ve indirim yapmayan, yapsa dahi hakkı olan indirimi yansıtılmayan engelli sayısını soruyorum. Ayrıca bu engelli indirimlerinin tam olarak yansıtılmamasıyla beraber İstanbul Seyahat'in elde ettiği kâr ne kadardır?

Burada çok büyük bir haksızlık var, bu konuyla alakalı şikayetin titizlikle incelenmesini; geriye dönük olarak araştırmaların yapılıp ilgili acente de dahil olmak üzere ülke genelindeki İstanbul Seyahat'in bilet kesen acentelerinde engellilere karşı nasıl bir tutumun sergilendiğinin araştırılmasını istiyorum. Şimdiden tüm ilgililere teşekkür ederim.

İstanbul Seyahat Engelli İndirimi Yapmıyor

Feray
07 Temmuz 14:38
İstanbul Seyahat Engelli İndirimi Yapmıyor

İstanbul Seyahat Engelli Ve Emekli İndirimini Yapmıyor!

Ali
18 Haziran 12:13

İstanbul Seyahat Engelli İndirimi İle Alay Etmesi

Yalçın
17 Ağustos 22:31

İstanbul Seyahat Engelli İndiriminin Kaldırılması Ve Mağduriyet

Ayşe
09 Ağustos 14:59

İstanbul Seyahat Engelli İndirimi Sorunu!

Blm
28 Haziran 08:56