İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Müdürlüğü Ehliyet Sevk Problemleri Hk

06 Aralık 2023 21:53

Merhaba, Yaklaşık bir yıl önce ehliyet yenilemek amacıyla sağlık raporu için sağlık ocağına başvurdum. Aile hekimim tarafından nöroloji, psikiyatri, KBB ve göz olmak üzere 4 bölüm kliniklerinden bir ay içinde ve aynı devlet hastanesi olmak kaydıyla ehliyet için sağlık raporu verebileceğimi belirtti ve sevk yazdı. Ancak aynı devlet hastanesinden bir ay içinde randevu almak çok zor oldu. Birkaç denememe rağmen 4 klinik için bir ay içinde randevu alamadım. Sağlık raporunu özel bir kurumdan almak istediğimde ise bir yıl önceki aile hekimim tarafından yapılan sevkin karşıma çıktığını ve özel hastanenin sağlık raporu veremeyeceğini öğrendim. Aile hekimimle görüştüğümde sevkin iptal edilemeyeceğini öğrendim. Talep ve şikayetlerim şunlardır: 1- Rapor için zorunlu olan aynı devlet hastanesi onayı olmamalı. Sağlık raporunu alabilmek için devlet hastanesinden hangi kliniğe sevk edilmişsem farklı devlet hastanelerindeki doktorların onayı yeterli olmalı. Örneğin: Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinden KBB ve nöroloji kliniklerinden, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinden psikiyatri kliniğinden onay almak yerinde olmalı. 2- Bir ay gibi zaman kısıtı olmamalı. Zaten hastaneler kalabalıkken hem aynı hastane hem de bir ay kısıtı olunca sağlık raporu almak zorlaşıyor. 3- Devlet hastanesinden sağlık raporu almaktan vazgeçtiğimde sevkimin iptal olması gerekiyor ve özel hastanelerden de bir saat içinde sağlık raporu alma imkanım olmalı. Karşılaştığım bu problemlerin çözümünde yardımlarınızı beklerim.

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Ehliyet Randevu Sistemi Mağduriyeti Ve Gereksiz Kısıtlamalar

03 Temmuz 2025 16:34

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Sürecinde Yaşadığım Haksızlık

04 Temmuz 2025 23:35
ehliyet-icin-saglik-raporu-surecinde-yasadigim-haksizlik-1.jpg

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Ehliyet Yenileme Sürecinde Karşılaşılan Sistemsel Sorunlar Ve Mağduriyet

15 Kasım 2024 15:57