İsimtescil.net Süreçleri Değişti

23 Kasım 2023 11:46589

10 yıl önce kayıt olduğum İsimtescil.net artık alan adı işlemleri yapabilmek için TC kimlik numarası bilgisini zorunlu kılıyor. 10 yıl önce böyle bir zorunluluk yoktu; muhtemelen gerçek TC kimlik numarası yazmadık. Şimdi ne mevcut TC kimlik numaramızı görebiliyoruz ne de değişiklik yapabiliyoruz. Kimlik örneği gibi belgeleri kabul etmiyorlar. PTT'ye gidip KEP adresi açıp e-posta göndermemiz gerekiyormuş. 2023 yılında bu kadar zorluğa gerek var mı? Alan adlarımı taşıyamıyorum, şu an İsimtescil.net alan adlarıma el koymuş durumda. Çözüm bulamıyoruz. Online başlattığım bir işlemi online olarak devam ettirmek istiyorum.

23 Kasım 2023 12:08 (Şikayetten 21 dakika sonra)

Merhabalar, İsimtescil üyelik sözleşmesinde doğru bilgilerinizin yer alması gerektiği belirtilmektedir. Üye olurken ve ürün satın alırken sözleşmeyi kabul ederek adımları tamamlayabilmektesiniz. 10 yıl öncede bu zorunluluk mevcuttu. Hiç bir Registrar firması yanlış, doğru olmayan bilgileriniz ile üyelik oluşturmanızı istemezler. KVKK gereği bilgi paylaşımını sadece üye sahipleri ile yapabilmekteyiz. Üyelik birimimizin istemiş olduğu prosedüre göre hareket edilmesi gerekmektedir. İyi günler.

23 Kasım 2023 12:19

Hangi numarayı yazdığımı göremiyorum, belki de doğru verdim siz hatalı işlediniz, numarayı güncelleyemiyorum, bu şekilde çalışan başka bir Registrar firması varsa yazında bilelim. KVKK'ya göre sizde kayıtlı olan tüm bilgilerimi görebilmem gerekiyor ama sistemde kayıtlı olan t. C. Numaramı göremiyorum. Alan adı transferi için diğer tüm Registrar firmaları authcode ile işlem yapmaktadır. T. C. No ile işlem yapan bir tek siz varsınız. Kimlik örneği vb. Kabul etmiyorsunuz. İnsanlar alan adlarını başka firmalara taşımasın diye zorluk çıkartıyorsunuz. Alan adlarımıza gayri resmi yoldan el koyuyorsunuz. Ben kendi bilgilerimi göremezken Teknik Destek ekibiniz benden defalarca t. C. Numaramı aldı bu nasıl bir KVKK duyarlılığı. Telefon ile doğrulama yapmışız zaten. Sizin tek amacınızın hizmetlerin başka firmaya taşınmaması olduğu anlaşıldı.

23 Kasım 2023 12:40

Merhaba, TC kimlik numarasını üyeliğinizi oluştururken kullanıcı tarafından yazılmaktadır. Üyelik sözleşmesinde girdiğiniz bilgilerin doğru olduğunu kabul ediyorsunuz. TC kimlik numarası üyeliğin güvenlik kodudur. Domain ve diğer ürünlerin güvenliği için güvenlik kodunuzu ( T.C.K.N ) numaranızı biliyor olmanız gerekmektedir. İsimtescil.NET firması üye sahibinin gerçek kişi olup olmadığının teyidini sağlayabilmesi için bu prosedürü isteyebilmektedir. İsimtescil.net üyeliğinizde yer alan TC kimlik numarasının güncellenmesi için dilekçeyi doldurup imzalı bir şekilde kimliğiniz ile beraber Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresinden gönderebilirsiniz. İyi çalışmalar.

23 Kasım 2023 13:00

10 yıl önce onayladığım üyelik sözleşmesini bana iletebilir misiniz? KVKK ya göre bunu görebiliyor olmam gerekiyor. Üye panelimde sözleşmenin bir örneğini göremiyorum. Kanuna göre istenildiğinde ibraz etmeniz gerekiyor. Üye Numaram: 200900 e-posta adresime de gönderebilirsiniz. Sözleşmeyi göndermek için umarım muhtarlıktan yazı falan istemezsiniz.

23 Kasım 2023 13:08

Merhaba, İsimtescil.net firmasına üyelik oluşturabilmeniz için üyelik sözleşmesini tik işaretlerini, butonları işaretlemeniz gerekmektedir. Aksi halde üyelik oluşturulamamaktadır. Üye sahibinin T.C kimlik numarasını doğru girmediğiniz ve siz olduğunuzu teyidini sağlayamadığımız için üyelikten zaten işlem sağlayamıyorsunuz. İstemiş olduğunuz bilgilerin tarafınıza iletilmesi mümkün değildir. Konuyla ilgili hukuki bir süreç başlatılırsa ilgili makamlar ile paylaşılacaktır. İsimtescil.NET destek talep formundan veya üyelik birimimiz ile üyelik bilgileriniz ile ilgili bilgi alabilirsiniz. İyi çalışmalar.

23 Kasım 2023 14:13

Ben üyeyim zaten, panele girebiliyorum, ödeme yapabiliyorum, yeni alan adı alabiliyorum ama alan adımı transfer edemiyorum, ettirmiyorsunuz. Hukuki süreçle uğraşamayacağımızı da bal gibi biliyorsunuz. Ne güzel düzen kurmuşsunuz. Sözleşme de yok ortada. İsimtescil.net üzerinden alan adı alacaklar bu konulara mutlaka dikkat etsinler.

Hesap Erişimi Ve Alan Adı Yenilemede Gereksiz Evrak Talepleri Nedeniyle Mağduriyet

Ahmet
1 Eylül 2025 16:53981

İsimtescil firmasından yaklaşık 12 yıl önce aldığım alan adımı yenilemek için hesabıma giriş yapmak istediğimde, herhang...

isimtescil.net İle Süreklilik Arz Eden Sorunlar

Cemal
29 Kasım 2024 13:10662

isimtescil.net'in zamanını bile unuttum, 10 yıldan fazladır müşterisiydim. Her yıl başka sorunlar çıkarıyorlar. Sunucula...

Kurumsal Hesapta Olmayan Şirket Nedeniyle Hesaba Erişim Sağlanamıyor

Ahmet
11 Haziran 2025 16:00671

İsimtescil.net firmasında en az 14 yıllık üyeliğime cep telefon numaram değiştiği için giriş yapamadım. Bunu destek ekip...

isimtescil.net'te Bilgi Güncelleme Sorunu Ve Maddi Kayıp

Yulmir
8 Ağustos 2024 22:361.225

"Serap hanim'a ilgisi için çok teşekkür ederim. Sorunumu anında giderdiler."

isimtescil.net VDS Hizmeti Aşırı Yavaş

isimtescil.net VDSHizmeti Aşırı Yavaş

Adnan
isimtescil.net Paylaşımlı Server Mağduriyeti!

isimtescil.netPaylaşımlı Server Mağduriyeti!

İsmail
isimtescil.net Sürekli Sistem Sorunu

isimtescil.netSürekli Sistem Sorunu

Tarkan
isimtescil.net Mail Hizmeti Sağlanmıyor!

isimtescil.net MailHizmeti Sağlanmıyor!

Fatih