Sevinç
09 Temmuz 2024 15:51

iRobot İ8 robot süpürgem arızalandı ve garanti kapsamında yetkili servis olan Byfix'e gönderdim. 02 Nisan'da süpürge yetkili servise ulaştı. Telefonda, yapılan incelemelerde oluşan arızanın Wi-Fi kartı yanması vb. sebeplerden oluştuğunu, bu arızanın elektrik şebekesinden kaynaklandığını, garanti kapsamına girmediğini, bu arızanın süpürge sürekli internete ve firmanın sunucularına bağlı olduğu için ne zaman oluştuğuna dair LOG kayıtlarının tutulduğunu ve arızanın tamir bedelinin tarafımca ödenmesini müteakip elektrik firmasından tamir bedelini alabileceğimi söylediler. Ben de 5666 TL tamir bedelini ödedim. Tamir işlemi yapıldı, üzerine kargo gönderimi alıcı ödemeli olarak gönderildiğinden toplamda 316 TL kargo ücreti ödeyerek 02 Mayıs 2024'te süpürgemi teslim alabildim. Sürekli aramalarım sonrası haftalar geçtikten sonra bana teknik servis ürün teslim formu gönderildi. Ama bu raporda arızanın oluştuğu saat, gün vs. yazmıyordu. Yine defalarca aramamdan ve haftalar geçtikten sonra bana elektrik firmasına sunabilmem için talep ettiğim 22 Nisan'da ödemesini yaptığım tamirat ücretine dair ancak 11 Haziran 2024 tarihli faturayı gönderdiniz ama burada da bana arızalı olduğu ya da voltaj yükselmesi nedeniyle yandığı söylenen Wi-Fi kartı ya da ana kart ücreti vs. olmadan sadece "onarım ücreti" yazıyordu. Elektrik firması benden başvuru yapabilmem için arıza tarihini talep ediyor. Yine defalarca aramam ve talep etmeme ve haftalar geçmesine rağmen hala bana firmada bulunduğu belirtilen elektrik voltaj arızasının tarihi paylaşılmadı. Konu hakkında yetkili olduğu belirtilen Can Bey sizi arayacak, bilgilendirecek denildi. Can Bey ile uzun uğraşlar sonucu ulaşıp görüşebildim, maalesef Can Bey de bana hala istediğim LOG (voltaj arızasının meydana geldiği tarih ve saat) kayıtlarını göndermedi. Gerekli işlemleri başlatabilmek için sunucularında bulunduğu ve LOG kayıtlarının tutulduğu belirtilen arıza tarihini en son mail olarak da talep ettim. Ben iRobot gibi ürün kalitesine güvenerek normal cihazlardan daha fazla ödeyip satın aldığım süpürgemin teknik servisinin beni aylarca uğraştırıp yormasına akıl sır erdiremiyorum. Robot süpürge alacaklara da iRobot almalarını önermiyorum. iRobot firmasının konuya dahil olup toplamda en az 30 defa aradığım teknik servisi gerekli desteği sağlamaları için yönlendirmelerini, mağduriyetimin maddi olarak giderilmesini ve bence teknik servislerini de gözden geçirmeye davet ediyorum.

14 Temmuz 2024 12:04 (Şikayetten 4 gün sonra)

Funda sonuçtan çok memnun

Funda
14 Haziran 2024 19:35
Nadir sonuçtan hiç memnun değil

26 Kasım 2024 15:56

Hüseyin
21 Şubat 2024 16:02
roborock-yanlis-bilgi-ile-musteriyi-aldatmak-1.pdf
Melek sonuçtan hiç memnun değil

Melek
03 Mart 2024 23:23