Onur sonuçtan hiç memnun değil

İrmet Hospital Acil Servis İlgisizliği Ve Reçete Sorunu

30 Nisan 2024 10:20

Çerkezköy İrmet Hastanesi Acil Doktorunun bilgisiz, ilgisiz ve saldırgan tutumu 29.04.2024 saat 18:00 tarihinde eşimi her ay düzenli bir şekilde boğazlarının şişmesi sebebiyle acile getirdim ve serum takıldı. Serum bittikten sonra ilaçlar yazıldı fakat eczaneye gittiğimde ilaçların sistemin ödemeyeceği ve doktorun doğru tanıyı girmesi gerektiği bilgisini aldım. E-reçete sisteminden yazılmadığı için tekrar hastaneye gittim. Doktorun asistanına tanının eksik olduğunu, eczanenin ilaçları vermediğini ve doğru tanıyı yazmasını rica ettim. Doktor, 'Ben 1000 kez aynı ilacı yazdım, nasıl ödemez, başka eczaneden al' gibi ifadeler kullandı. Acelenin olduğunu ve polemiğe girmek istemediğimi belirttim. Rica ederek reçetede tanıyı değiştirmelerini talep ettim. İkinci kez nöbetçi eczaneye gittim, tanının yine hatalı olduğu söylendi ve ilaçlarımı vermediler. Evdeki ilaçların çoğu olduğunu, ödeme yapılmayan ilacın ne olduğunu sorduğumda influenza ilacı olduğu bilgisi verildi. Test yapılmadan bu tanının nasıl verildiğini ve bilginin bize neden verilmediğini sorguladım. Üçüncü kez eczanedeki görevli telefonuma hangi tanıların ödendiğini resim çekti ve o ilacın hangi tanılarla karşılandığını gösteren isimleri fotokopi çekerek tekrar hastaneye gitmemi söyledi. Hastaneye döndüğümde, eczane görevlisinin söylediklerini aktarmama rağmen doğru tanıyı girmekte ısrar ettiler ve başka eczaneye gitmemi önerdiler. Eczane sistemlerinin otomatik olarak beslendiğini, bir eczanenin vermediği ilacı başka bir eczanenin nasıl verebileceğini sorguladım. Hasta hakları birimine durumu anlattım, eczanedeki görevliyle konuşturdum ve zorla tanıyı eczanenin istediği şekilde düzelttirdim. Üç kez nöbetçi eczaneye gidip geldim ve mağdur edildim. Ailesel tartışmaya da sebep oldular. Dün akşam itibarıyla İrmet Hastanesine gitmeme kararı almış bulunmaktayım.

04 Mayıs 2024 09:39 (Şikayetten 3 gün sonra)
Onur
Onur
06 Mayıs 2024 11:32
irmet-hospital-acil-servis-ilgisizligi-ve-recete-sorunu-1.jpg

Durumu inceleyip dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Eczaneye ilk gittiğimde enfluvir ilacı için tanı hiç girilmemişti. 2. Nci gittiğimde c... Kodları ile başlayan bir tanı girildi, 3üncü gittiğimde j. Kodları ile tanı girildiğinde sorun çözüldü. Resimde de görüldüğü üzere j... Kodlarından yazılan tanılar ödeme yapılır yazıyor.

İrmet Hospital Acil Serviste Uzman Doktor Krizi!

11 Nisan 2025 21:54

24 Ağustos 2023 20:40